Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Avea'nın ortaklaşa yürüttüğü şiddet mağdurlarının korunmasında elektronik destek sistemi projesi geçen ekim ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katıldığı tören ile pilot il olarak tespit edilen Bursa'dan başlatıldı. Mağdurların şiddet gördüğü anlarda polisten daha çabuk yardım isteyeceği proje kapsamında bugüne kadar Bursa'da mahkeme kararı ile 7 kişiye buton dağıtıldı. Bu butonlardan biri de, cinsiyet değiştirdikten sonra pembe nüfus kağıdı çıkartıp daha sonra sevgilisi Mehmet Özen ile evlenen ve ardından şiddet gördüğünü öne sürerek boşanma ve ceza davası açan transseksüel Öykü Evren Özen'e verildi.

YANLIŞLIKLA İKİ KEZ BASTI

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr.Sunay Özkul, "Butonları mahkeme kararı ile veriyoruz. Mahkeme şiddet gördüğünü söyleyen kişiler hakkında, 'Tedbir' ve 'Koruyucu tedbir' ile 'Buton verilmesi' gibi kararlar alıyor. Bu zamana kadar 7 kadına buton verildi. Bunlardan biri de Öykü Evren Özen. Kendisi yanlışlıkla iki kez butona bastı. Sinyalin alınmasından kısa süre sonra Öykü'nün yanına ulaşan ekipler gerçeği öğrenince, normale döndüler. Umarım hiç kimse kullanma ihtiyacı duymaz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr.Sunay Özkul Bursa'da bin kadın ile 25 erkeğin şiddet gördükleri gerekçesiyle destek istediklerini belirtti.




FK (FK/AK)