Bursa Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şubesi tarafından Tıp Bayramı’nı kutlamak için düzenlenen Sağlık Hakkı Yürüyüşü Setbaşı Mahfel önünde başladı. Yaklaşık 200 kişi katıldığı yürüyüşte elerlinde beyaz balon taşıyan sağlık çalışanlarına darbuka, klarnet, akordeon ve saksofon çalan grup eşlik etti. 'Hayat Bayram Olsa' ve 10’uncu Yıl Marşı’nın çalındığı yürüyüşte sağlıkta dönüşüm yasası sloganlarla protesto edildi.

Atatürk Anıtı önüne çelek koyarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan sağlık çalışanları daha sonra ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

SES Bursa Şube Başkanı Ergin Uygun, 2002’den sonra Türkiye’de sağlık alanında bir dönüşümün devam ettiğini belirterek, "Bu dönüşüm 1 Ocak itibariyle halka ve sağlık çalışanlarına yansımaya başladı. 1 Ocak’tan sonra SGK primi ödemeyenler hastanelerden geri dönecek, birçok hastalık genel sağlık sigortası dışında olacak. Bunlar 14 Mart’ı buruk kutlamamıza neden oluyor. Herkese eşit, ulaşılabilir sağlık hakkı alması ve çalışanlarında verdikleri emeklerin karşılıklarını alması için biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunlar hayata geçtiğinde Türkiye’de 14 Mart’ı kutlamak daha anlamlı olacak" dedi.



SÇ(FK/SS)