Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına AK Parti eski Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ve Güney Marmara Aşçılar Birliği temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İkizler Börek’in sahibi Hasan Acar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, 81 ilden gelen unlar karıştırılarak hamur haline getirildi.

Dünyanın en uzun böreğini yapmak için kolları sıvayan Hasan Acar, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde kurulan platformda 3 Haziran'da yapılacak börek için 650 kilo un, 350 litre yağ, bin 200 yumurta 45 kilo tuz, 900 kilo peynir, patates, kıyma ve ıspanak kullanılacağını söyledi. 250 bin TL'ye mal olacak börekten 40 bin porsiyon elde edileceğini belirten Acar, aynı anda 2 bin 23 çocuğun da börek yiyerek ayrı bir rekor kıracağını söyledi.

DEV BÖREK 10 SAATTE HAZIRLANACAK

Ülkemizde börekten çok pizza, hamburger tüketilmesinin kendisini rahatsız ettiğini ve bu yüzden Guinness’e başvurduğunu anlatan Acar, “250 kişilik ekibimizle 2023 metre börek yapıp, Bursa’nın kol böreğini dünyaya tanıtacağız. Börek 100 metrelik fırında 10 saatte hazırlanacak ve dağıtılacak. Konya Büyük Hekimoğlu Unları ve Emek Yağ Fabrikası’na desteklerinden dolayı özellikle teşekkür ederim” dedi.

Acar, 2009 yılında Macaristan'da 50 kişi tarafından hazırlanan 105 metrelik böreğin Rekorlar Kitabı'na girdiğini söyledi.

“81 İL BİR HAMURUZ”

Toplantıda konuşan AK Parti eski Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, 81 ilden gelen unun ülkemizin bölünmezliğini ve kardeşliğini temsil ettiğini ifade ederek, “Genç Cumhuriyetimizle büyüme rekoru kıran bir ülkeyiz. Biz bu unla 81 il, bir hamuruz. Rekoru kırmaktan çok 81 ilin kardeşçe bu yarışa destek vermesi çok önemli” şeklinde konuştu.