Hırsızlık olaylarının önlenmesi, vatandaşların hırsızlığa karşı bilinçlendirilmesi ve basit önlemlerle can, mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan İşyeri ve Ev Güvenliği Danışmanlık Hizmeti için 12 kişilik özel ekip kuruldu. Sorumluluk bölgesinde bulunan 62 mahalleye hizmet verecek ekip, 35 ayrı kritere göre mekandaki hırsızlık tedbirlerini değerlendirip, alınması gereken önlemleri anlatacak.

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Doç. Dr. Sıddık Ekici Ertuğrulgazi, Yavuz Selim ve Işıklar Polis Merkezi Amirliği'nde oluşturulan ekiplerin 224 270 50 75 numaralı telefondan randevu alan vatandaşlara gidilerek işyeri ve evlerde görevlilerin risk analizi yapıp, alınması gereken güvenlik önlemlerini anlatacağını söyledi.

İLK 250 KİŞİYE HEDİYE KİLİT VE ALARM 

Yıldırım İlçe sınırlarında 6 bin 730 esnafın ziyaret edilerek çeşitli güvenlik konularında bilgilendirildiğini belirten Doç. Dr. Sıddık projeyle polis–vatandaş ilişkisinin de güçlenmesini hedeflediklerini anlattı. Küçük tedbirlerin büyük zararlardan koruduğuna dikkat çeken Ekici, proje kapsamında randevu alan ilk 250 kişiye ise kapı alarmı ve pencere kilidi hediye edileceğini söyledi.

"POLİSE KİMLİK SORSUNLAR" 

Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan ise projeyi kısa sürede şehir geneline yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını belirterek "Vatandaşlarımız, kapısına gelen polislerin muhakkak kimliklerini sorsunlar. Mağduriyet yaşanmaması için bu önemli ayrıntı. Bu tür projeler ve alınacak tedbirlerle suçlular şehrimizde kendilerine mecra bulamayacaklar ve başka yerlere gidecekler" dedi.

"PASPAS ALTINA ANAHTAR BIRAKMAYIN"

Proje kapsamında evlerine ya da işyerlerine gidelen vatandaşlara şu tavsiyelerde bulunulduğu belirtildi:

"Ev ve işyeri anahtarınızı paspas altı, ayakkabı içi, elektrik sayacı üstü gibi yerlere bırakmayınız. Ev ve işyerlerinize yeni taşındığınızda anahtarı mutlaka değiştirin. Ev ve işyerinizin havalandırma ve çatı gibi çıkış bölümlerine demir korkuluk taktırın. Evden çıkarken pencerenizi mutlaka kapatın. Kendisini postacı, polis, belediye ve sağlık görevlisi olarak tanıtan şahıslardan mutlaka kimlik sorun. Bilgisayarlarınızdaki bilgileri yedekleyin. Bütün tedbirlere rağmen evinizde ya da işyerinizde hırsızlık olursa vakit geçirmeden 155'i arayın."



HT(FK/AK)