Merkez Yıldırım İlçesi Ulus ve Yavuz Selim Mahallelerinde geçen pazar günü, cezaevlerindeki açlık grevlerini desteklemek amacıyla Ak Parti İlçe Başkanlığı’na siyah çelenk bırakmak istemeleriyle başlayan ve aralıklarla devam eden olaylarla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Olayların ardından polisin aldığı geniş çaplı güvenlik önlemleri ile iki mahalle geceyi sakin geçirdi. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah erken saatlerde belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenledi. Polisin gerçekleştirdiği operasyonda,  aralarında BDP Yıldırım İlçe teşkilatı yöneticilerinin de bulunduğu biri kadın 8 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayla ilgili operasyonlarının devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceğini belirtildi.

Olayları proveke ettiği öne sürülen bu kişiler, ev ve işyerlerinde yapılan aramaların ardından, sorgulanmak üzere Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan Bursa İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

ÖNCEKİ 13 KİŞİ SERBEST

Bu arada polisin salı gecesi BDP sempatizanlarının yaşadığı Ulus Mahallesi'ne yürümek isterken gözaltına aldığı 13 kişi savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



BC(FK/COŞ)