Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin eğlence merkezi olan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Esentepe ve Hürriyet Mahallesi’nde gece kulübü işleten ve özellikle tekstil sektöründe faaliyet gösteren işadamlarını haraca bağladığı iddia edilen bir çeteyi takibe aldı.

Bu kişileri bir yıl boyunca soruşturan polis, liderliğini Naim Z. (36) ve Abdullah A.'nın (33) yaptığı organize suç örgütünün haraç aldığı, işyeri ve ev kurşunladığı, borcu olan kişileri kaçırarak dövdükten sonra araçlarına ve mallarına el koyduğunu tespit etti. Geçen salı günü sabah saatlerinde çıkar amaçlı suç örgütün kullandığı 38 işyeri ve eve, 200 polisle eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Baskınlarda çok sayıda senet, 5 tabanca, 1 av tüfeği, dinleme cihazları, parmak kameralar ele geçirildi. Operasyon kapsamında 22 kişi gözaltına alındı.

ARAP SADO'NUN ADAMLARI

Çete liderleri Naim Z. ve Abdullah A.'nın, iddiaya göre Bülent Ersoy'un eski kocası Cem Adler'i İzmir'in Karşıyaka İlçesinde bacağından vurduran ve 2006 yılında yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra 6 adamıyla tutuklanan ‘Arap Sado’ lakaplı Sadettin Pasha'nın adamları olduğu bildirildi. İki çete liderinin o tarihte tutuklanarak cezaevine konduğu, tahliye olduktan sonra ‘Arap Sado' cezaevindeyken grubuna liderlik ettikleri ileri sürüldü.

Gözaltına alınan 22 kişi çeşitli suçlardan adliyeye sevk edildi.



BC(FK/AAA)