BDP Yıldırım İlçe teşkilatı önünde dün toplanan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 300 kişilik grup, cezaevinde devam eden açlık grevlerine destek vermek için AK Parti ilçe binasına siyah çelenk koyacaklarını söyleyerek yürüyüşe geçti. Ulus Mahallesi Aslan Caddesi’nden yürüyen grup, terör örgütü elebaşı lehine sloganlar atarak, Yüksek İhtisas Kavşağı’na kadar geldi. Burada önlem alan polis ekipleri yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek grubun geçmesine izin vermedi.

Çevrede toplananlar da BDP’lilere tepki gösterdi. Taraflar arasında çıkan taşlı- sopalı kavgada birçok işyerinin camı kırıldığı otomobiller hasar gördü. Kalabalığı dağıtan polis olayları kontrol altına aldı.

Bugün saat 14.00 sıralarında Ulus Mahallesi'ne gelen, sayıları 600'e kadar ulaşan ülkücü grup, Aslan Caddesi'nde bulunan BDP ilçe Yıldırım ilçe binasını basmak istedi. Araların da çocukların da bulunduğu gruptakiler 'İmralı Apo'ya mezar olacak', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı, sık sık tekbir getirdi. İl Emniyet Müdürlüğü'nden takviye çevik kuvvet ekibi isteyen polisler, kalabalığı dağılmaları yönünde uyardı. Bir süre daha sloganlar atan gruptakiler, daha sonra polislerin çabalarıyla ikna olarak olaysız dağıldı.



BC(FK/SS)