Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Bursa Fotoğraf Sanatçıları Derneği işbirliğiyle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın ana sponsorluğunda düzenlenen 2'nci Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali'nin kapanış ve ödül töreni Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, FotoFest kapsamında uluslararası ve ulusal alanda yapılan yarışmalarda dereceye giren fotoğraf sanatçıları ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın pek çok özelliği bünyesinde barındırdığını belirterek, FotoFest sayesinde fotoğrafa gönül veren sanatçıların da kentin güzelliklerine tanık olduğunu söyledi. Sanat dolu bir haftada Bursa'nın sanatta da öncü olduğunu gösterdiğini söyleyen Altepe, "Bursa'nın caddeleri en özel fotoğraflarla doldu taştı. Dünyanın güzelliklerini yansıtan özel eserler sanatseverlerle buluştu. Bursa'nın güzellikleri de fotoğrafçıların karelerinde dünyaya yayıldı" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput da konuşmasında kültürüyle, tarihiyle, doğasıyla, yeşiliyle ve daha pek çok özelliğiyle önemli bir kent olan Bursa'nın her zaman muhteşem bir şehir olduğunu bir kez daha gösterdiğini, FotoFest süresince de her bir fotoğrafta kente ve insana dair her şeyin gözler önüne serildiğini vurguladı.

ÖDÜL ALANLARIN LİSTESİ

Yarışmadan kesitlerin yer aldığı filmin gösteriminin de yapıldığı törende, konuşmaların ardından ödüller sahiplerini buldu. 'İnsanlığın İzleri' temalı uluslararası fotoğraf yarışmasına 49 ülkeden 419 fotoğrafçı 1975 eserle başvurdu ve 11 eser dereceye girdi, 324 fotoğraf sergilenmeye değer görüldü.

'Kentin İzleri' konulu ulusal fotoğraf yarışmasına da 41 ilden 562 fotoğrafçı 2501 eserle başvurdu, 8 fotoğraf dereceye girdi, 103 eser sergilenmeye değer görüldü. Ödül alanlar şunlar:

'İnsanlığın İzleri' Temalı Uluslararası Fotoğraf Yarışması

UPI Altın Madalya - Anjan Kumar Kundu - Hindistan

UPI Gümüş Madalya - Melih Sular - Türkiye

UPI Bronz Madalya - Fatih Balkan - Türkiye

Mansiyon 1 - Ayça Erşen Danyeli - Türkiye

Mansiyon 2 - Denis Felix - Fransa

Mansiyon 3 - Metzakis Manolis - Yunanistan

Mansiyon 4 - Fyodor Savintsev - Rusya

Mansiyon 5 - Ahmet Fatih Sönmez - Türkiye

Mansiyon 6 - Alireza Vahid - İran

Kent Konseyi Özel Ödülü - Meral Kuru - Türkiye

Jüri Özel Ödülü - Cihan Karaca - Türkiye

'Kentin İzleri' Temalı Ulusal Fotoğraf Yarışması

Birincilik Ödülü - Ali Işık - Konya

İkincilik Ödülü - Mahmut Orhan Örtücü - İstanbul

Üçüncülük Ödülü - Sebahattin Özveren - İstanbul

Mansiyon 1 - M.Bilgehan Tuzcu - İstanbul

Mansiyon 2 - Arzu İbranoğlu - Kocaeli

Mansiyon 3 - Arzu İbranoğlu - Kocaeli

Kent Konseyi Özel Ödülü - Cemal Çetin - İzmir

Jüri Özel Ödülü - Ahmet Fatih Sönmez - Van



RG(FK/ESM)