Orhangazi Metro İstasyonu önünde biraraya gelen yaklaşık 100 CHP'li yapılan son zamları protesto etti. Kadın Kolları üyeleri, eyleme ellerinde tencere ve kepçelerle katıldı. CHP üyeleri zammı protesto etmek için, 'Benzin, motorin, doğalgaz, elektrik, Tayyip zammı ve hissedilen zam oranı' yazılı kazıklar hazırladı. CHP'liler ayrıca 'Zamlar kutlu olsun, hükümet mutlu olsun', 'Tencereler kaynasın çocuklar aç kalmasın', 'Zamlar AKP’ye yarar halka zarar' yazılı dövizler de taşıdı. 

CHP'liler adına konuşan İl Başkanı Gürhan Akdoğan, enerji fiyatlarına son dört yılda yüzde 91.3 oranıda zam geldiğini söyledi. Türkiye’nin dünyada en pahalı enerji kullanan ülkeler arasında olduğunu kaydeden Akdoğan, "Dünya Enerji Konseyi ve Uluslararası Enerji Ajansı rakamlarına göre Türkiye’de kullanılan enerji fiyatı ABR ve AB ülkelerinin iki katı. Ülkemizin 2011 yılında elektrik tüketimi yaklaşık 228.4 milyar kilowatt saat. Elektrik üretiminde dış kaynaklara bağımlılığımız yüzde 56.5 seviyesine çıktı. Enerji ithalatımız 2011 yılı itibariyle 54 milyar dolara ulaştı. Elektrik fiyatları 16.1 kuruştan 18.2 kuruşa yükselmiş oldu. Vergilerle birlikte 1 kilowatt saat elektriğin fiyatı 33 kuruşa yükselmiş oldu" dedi.

Akdoğan zamlarla ilgili vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, odaların, siyasilerin ve sanayi temsilcilerinin bu zamlara daha fazla tepki göstermesini istedi.

Akdoğan daha sonra CHP Kadın Kolları üyeleri tarafından hazırlanan 'Zambastı' adlı yemek tarifini okudu. CHP'liler, ardından olaysız dağıldı.



SÇ(FK/SS)