Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe başkanlığında toplananbelediye meclisinde, belediye bütçesi için yeni kaynaklar arandı. Uludağ'da bir çok özel firma tarafından şişelenerek satılan kaynak sularının, Büyükşehir Belediyesi tarafından da şişeleneceğini açıklayan Başkan Altepe, BUSKİ'nin su şişeleyip, satmak gibi bir görevi olmamasına rağmen, bu yöndeki çalışmaları hızla sürdürdüklerini söyledi.

Bu yönde bir çalışma yapılmasının Büyükşehir'in talebi belirten Başkan Altepe şöyle dedi:

"Eğer Uludağ'ın kaynak suları satılıyorsa, biz de Bursa olarak bundan payımızı almalıyız. Su tesisi ile ilgili isale hatları çekildi. Bina ve şişeleme tesislerinin kurulmasına ilişkin ihaleye çıkıldı. Ancak böyle bir tesis ilk defa yapıldığı için mevzuatla ilgili bazı sıkıntılar oldu. Bu sıkıntılar aşıldı. Konu şu an ihalede. Ancak bunun hayata geçmesi için gerekli yasal düzenlemelerin de yapılması gerekli. Uludağ'ın kaynak ve pınar sularının satılması, kiralanması yetkisi Özel İdareye ait. Yakında İl sınırları Büyükşehir Belediyesi sınırı oluyor. Eğer sınırlar il sınırı olacaksa, su kaynakları açısından da tek yetkili bizim olmamız gerekli. Pınar sularının değerlendirilmesi bize ait olmalı."

MUDANYA'YA RO-RO LİMANINA İZİN YOK

Mudanya yolunda karayolları tarafından sürdürülen yol genişletme çalışmalarına ilişkin olarak, bu bölgeye İDO tarafından Ro- Ro limanı yapılacağı ve Ro-Ro taşımacılığı ile Mudanya ve Bursa trafiğinin yüklerinin artırılacağı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Başkan Altepe, Büyükşehir sınırları içinde Ro-Ro limanı yapılmasına izin vermelerinin söz konusu olmadığını vurguladı. Mudanya yolunda devam eden çalışmaların Bursa'nın vitrini olan sahile ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapıldığını ifade eden Başkan Altepe şöyle konuştu:

"Ben 510 bin kişinin oyunu almış biri olarak Bursa halkının temsilciyim. Kimsenin menfaati benim için önemli değil. Kimse bize zorla iş yaptıramaz, böyle bir şey mümkün değil. Bizim için sadece halkın menfaatleri önemli. Biz, sahillerimiz İstanbul'un Moda'sı gibi olsun istiyoruz. Ama bunun için öncelikle o bölgelerin ulaşılabilir olması gerekli. 'Tekirdağ'a Ro-Ro limanı yapılıyor. Bunun karşılığı Mudanya'ya yapılacak' deniyor. Açıkça söylüyorum; Büyükşehir sınırları içinde biz buna karşı olduğumuzu söyledik. İzin vermemiz söz konusu. Ancak sınırlarımızın dışında neler oluyor bunu bilemiyorum."



SÇ(FK/COŞ)