Osmangazi Belediyesi'nin anlaştığı Bursa merkezli Kocamanlar Balıkçılık firması tarafından bir kamyonla Fomara Meydanına getirilen 8 ton hamsi, Osmangazi Belediye Başkanı Ak Ak Parti'li Mustafa Dündar'ın da katılımıyla vatandaşlara dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi karşısında 8 ton balık, bir saat içinde tükendi.

Balık sezonunun bereketli geçmesi üzerine 8 ton balığı vatandaşlara dağıttıklarını dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Vatandaşların göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok mutluyuz. Bugün 8 ton hamsi burada vatandaşlarımızla paylaşılacak. Tabii bundan sonraki süreçte yine böyle bereketli akınlar yakalandığında, Osmangazi'nin değişik semtlerinde, değişik mahallelerinde vatandaşlarımızla birlikte bunları paylaşacağız. Bu bereketi herkes yaşasın istiyoruz" dedi.

BİR AY İÇERİSİNDE 120 TON BALIK DAĞITMAYI PLANLIYORUZ

Balık bolluğuna göre Bursa'nın başka il ve ilçelerinde de balık dağıtmayı planladıklarını söyleyen Kocamanlar Balıkçılık sahibi Ömer Kocaman, "Denizden bol hasat olduğu sürece insanlara ücretsiz dağıtmaya devam edeceğiz. Bu sene özellikle hamsi ve palamut oldukça bol. Bir ay içerisinde yaklaşık 100-120 ton arasında dağıtmayı planlayoruz" diye konuştu.



SB(FK/SS)