Kutlamalar saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Atatürk Stadyumu'nda devam eden kutlama töreni Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz'ın halkı selamlaması ile başladı.

İstiklal Marşı ve öğrencilerin 'Andımız'ı okuması ardından İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. 23 Nisan'ın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğini söyleyen Gülsar, çocukların yüzlerinin gülmeye devam etmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Gülsar, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklar için söylediği 'Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler, hepiniz geleceğin gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz' sözünü hatırlatarak, 23 Nisan'ın sevgi kardeşlik duygularını filizlendirdiğini vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar'ın konuşması ardından, çocuk orkestrası ve müzik korosu şarkılar söylerken tören geçişi yapıldı. Kutlamalar ilköğretim öğrencilerinin hazırladığı renkli gösterilerle sona erdi.



SÇ(FK/İD)