Bursa Barosu’nda geçen hafta sonu gerçekleştirilen seçimlerde 926 oy alarak başkanlığa seçilen Avukat Ekrem Demiröz, konferans salonunda düzenlenen törenle görevi eski başkan Avukat Zekeriya Birkan’dan devraldı. Törende konuşan Demiröz dayanışma ve aidiyet duygusunu yeniden kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek, "Meslektaşlarımıza eşit yakınlıkta olacağımız konusunda kimsenin kuşkusu olmasın. Bu görevlerin geçici olduğunu devir teslim töreni ile gördük. Önümüzdeki dönemde başarılı bir çalışma süreci yaşayacağımıza inanıyorum. Sizlere tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Başkanlık görevini ve cüppesini Ekrem Demiröz’e teslim eden eski başkan Zekeriya Birkan ise kendi dönemlerinde insan hakları ve hukukun üstünlüğünden hiçbir zaman taviz vermediklerini söyledi. Birkan, "Yeni seçilen meslektaşlarımızın görevlerini layıkıyla yerine getireceklerine inancım tamdır. Bu seçimler, değişimi temsil eden gençlerle statükoyu korumaya çalışan yaşlılar arasında geçmiştir. Maalesef baromuzun akil adamları bizleri ilk sandığa gömmüşlerdir. Bu seçim sonuçlarında beni üzen tek şey gençlerin umudunu taşıyamadığımdır. Biz tutkuyla, sevgiyle ve aşkla baroyu ilmek ilmek yeniden kuracağız. Bu şarkı burada bitmeyecek. Yeni yönetime başarılar dilerim" diye konuştu.

Düzenlenen törende baronun eski başkanı Zekeriya Birkan ile yönetim kurulu üyeleri görevlerini yeni yönetime teslim ettiler.



SB(FK/CK)