Kaza, saat 09.00 sıralarında Bursa-Karacabey Karayolu’nun 16’ncı kilometresinde meydana geldi. Balıkesir’den Bursa yönüne giden ve sürücüsü henüz belirlenemeyen 10 NL 886 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Karşı şeride geçen araç, Mehmet Tolga Kale yönetimindeki 34 DD 8633 plakalı otomobile ardından da Gazi Küçükkömürcü yönetimindeki 34 HF 9380 plakalı cipe çarptı. 34 DD 8633 plakalı otomobil savrularak park halindeki 35 U 6699 plakalı TIR dorsesine çaparak parçalandı.

Zincirleme kazada, şerit değiştirerek iki otomobile çarpan araç 3 parçaya bölündü. Otomobilin bir parçası yol kenarındaki akaryakıt istasyonunun 5 metre yüksekliğindeki pompa koruma çatısına kadar fırladı. Kazada, kontrolden çıkarak karşı şeride geçen ve henüz kimliği belirlenemeyen araç sürücüsü öldü. Mehmet Tolga Kale, eşi Sema Kale ve kızları, 6 yaşındaki Ayla Nil Kale ile cipte bulunan Gazi Küçükkömürcü, eşi Dilek Küçükkömürcü ve oğulları 10 yaşındaki Burak Küçükkömürcü yaralandı.

Yaralılar, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, yol kaza nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı. Kazayla ilgili soruşturmaya başlanırken, ölen sürücünün kimliğinin belirlenmesine çalışılıyor.



BC(FK/İD)