Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın da işbirliğiyle Türkiye’de 7 milyon 200 bin anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencisine süt dağıtımına dün başlandı. Dün ve bugün bazı illerde rahatsızlanan çocuklar hastanelere kaldırılırken, Bursa'da da bugün 6'sı kız ve 2'si erkek 8 öğrencide, zehirlenme belirtileri görüldü.

Merkez Yıldırım İlçesi’nde bulunan Malcıoğlu, Nurettin Gülten Kutlucan ve Gülhanım Karasu İlköğretim okullarının öğrencisi olan çocuklar karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Selim Mısırlıoğlu, saat 12.30’dan itibaren 8 öğrencinin süt içimi sonrası karın ağrısı ve bulantı şikayetleri nedeniyle getirildiğini belirterek, "Besin zehirlenmesi diyemiyoruz. İl bulgulara göre önemli bir problem görülmedi. Herhangi ishal bulgusu yok. Acil doktorumuz ve çocuk hastalıkları uzmanımız kontrollerini yaptı. 8 öğrencimiz ide müdahalenin ardından evlerine gönderdik. Sürekli süt içen bir çocuk başka bir markayı içtiğinde de olabilir, hiç süt içmeyen birisi süt içtiğinde karın ağrısı olabilir. Bu konu ile ilgili bir şey söyleyemeyiz" dedi.



SÇ(FK/SS)