Merkez Yıldırım İlçesi'nde geçen ay cezaevinde devam eden açlık grevlerine destek vermek için geçen 28 Nisan'da Ak Parti İlçe Teşkilatı'na yürümek isteyen BDP sempatizanı grup ile kendilerine karşı gelen Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayanlar arasında çıkan kavga ve çatışmalarda biri kurşunla ağır olmak üzere 10 kişi yaralandı, bir çok işyeri ve ev hasar gördü. Olaylar, İstanbul, Bilecik, Eskişehir ve Sakarya'dan gelen takviye kuvvetlerin desteğiyle bastırıldı.

Gözaltına alınan 29 kişiden 5'i tutuklanırken 24'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu olayların ardından Yıldırım İlçesi Değirmenlikızık Mahallesi'nde bazı ilköğretim okullarına kimliği belirlenemeyen kişilerce molotof kokteyli atıldı ve taşlandı.

DEĞİŞTİRİLEN TABELALARA RAĞMEN BASKIN

Bursa İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi olan Değirmenlikızık Mahallesi'nde yaptığı inceleme sonunda ilköğretim okuluna molotof kokteyli ve taş atan, Ulus ve Yavuz Selim Mahalleleri'nde çıkan olaylara karıştığı öne sürülen 13 kişinin adreslerini belirledi. Bu kişilerin evlerini tespit eden jandarma bu sabah 10 eve aralarında Jandarma robocopların da bulunduğu 400 asker ile baskın düzenledi. Zanlıları gözaltına almak için Değirmenlikızık Mahallesi'ne giden jandarma mahallede Çınar, Mercek, Eski ve Etkin Sokaklarının tabelalarının değiştirip söküldüğünü, kimi binaların kapı numaralarının da değiştirdiğini görünce şaşırdı. Bunun olaylara karışan kişiler tarafından adres yanıltmak için yapıldığını anlayan jandarma, gerçekleştirdiği baskında 13 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerin örgütsel dokümanları ve olaylarda kullanmış olabilecekleri silahları saklamış olabileceği ihtimali üzerine jandarma Uludağ'ın eteklerindeki bölgelerde arama başlattı.

Bursa Jandarma Komutanlığı’nda sorgulanacak olan zanlılar daha sonra ifadelerinin ardından adliyeye çıkartılacaklar.