Merkez Osmangazi İlçesi Cumhuriyet Caddesi’nde nostaljik tramvayın bariyerlere çarptığı kazayla ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklama yaptı. Kazanın araç girişinin yasak olmasına rağmen, tramvay geçişiyle inen hidrolik bariyerlerin üzerinden geçen bir kamyonetin hareket halindeki tramvayın bariyerlere çarpmasına neden olduğu bildirildi. Şans eseri yaralanmanın meydana gelmediği olayda tramvayda maddi hasar oluştuğu, kural ihlali yaptığı tramvay üzerindeki kamera tarafından kaydedilen kamyonet sürücüsü hakkında yasal işlem başlatıldığı açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle:

“Cumhuriyet Caddesi ile İnönü Caddesi’nin kesiştiği noktada saat 11.28’de meydana gelen olayda; Cumhuriyet Caddesi’nden Yıldırım istikametine gitmekte olan 204 tramvay, hidrolik bariyerlerin inmesi için durdu. Bu sırada Yıldırım istikametinden İnönü Caddesi’ne araç girişinin yasak olmasına rağmen 16 FR 556 plakalı kamyonet, bariyerlerin inmesini fırsat bilip, yola çıktı. Kamyonetin geçmesinin ardından tramvay da hareket ederken, sensörlü olan bariyerler, kamyonetin geçişinin ardından kalkmaya başladı. Tramvay geçerken kalkan hidrolik, aracın zarar görmesine yol açarken, tramvayın hemen durması sayesinde, olayda şans eseri yaralanma yaşanmadı.”

Bariyerlerin tramvayın gelişini sensör sayesinde algılayarak hareket ettiğini belirten Burulaş yetkilileri, “Bu olayda da bariyerler tramvay gelirken aşağı iniyor. Aynı anda araç trafiğine kapalı olan ve tramvayın geçiş güzergahında bulunan kamyonet aniden hareket ediyor ve tramvayın durmasına neden oluyor. Kamyonetin geçmesinden sonra hareket eden tramvay da sensörlerin algılama süresi geçtiği için kaza meydana geldi. Elimizde kamera kayıtları mevcut. Bu araç sürücüsü hakkında yasal işlem başlatılması için adli mercilere başvurduk” dedi.



NG(FK/AAA)