CHP Bursa İl Teşkilatı üyeleri, Cumhuriyet Bayramı resmi kutlamasının ardından düzenlediği ayrı bir programla, Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Törende CHP Bursa milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli, İlhan Demiröz, Aykan Aydemir de hazır bulundu. Çelengin sunulmasının ardından konuşan CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, ne kadar olumsuzluk yaşanırsa yaşansın Mustafa Kemalizmi son nefeslerine kadar savunacaklarını söyledi. Bayramdan korkanların önce bilim adamlarını, gazetecileri, aydınları, yurtsever ve cumhuriyetçi askerleri tutukladıklarını savunan Çelik, şunları söyledi:

"Sonra İsmet İnönü'ye saldırdılar. Ardından milli bayramları yasakladılar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın içini boşalttılar. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koymayı bu halka çok gördüler. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı, savaş meydanlarında kazanan askerin elinden aldılar. Ardından Atatürk'ü ders kitaplarından kaldırdılar. Bugün cumhuriyeti, Cumhuriyet Bayramı'nı yasaklıyorlar. Yarın da tamamıyla ortadan kaldırmaya çalışacaklar ama başaramayacaklar."

"KUTLAMAMIZI KİMSE ENGELLEYEMEZ"

Başbakan Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanmasını engelleyip ve aba altından sopa gösterdiğini öne süren Çelik, "Bu yetmiyor, bir de tehdit ediyor. Buradan soruyorum; Kimin vatanında kimi tehdit ediyorsun? Burası bizim vatan toprağımızdır. Bu topraklarda hiçbir kimse, hiçbir güç milli bayramlarımızı kutlamamızı engelleyemez. Bizler, bu vatanı alanlarda bulmadık, savaşlarda bulduk. Biz cumhuriyetçiler, Atatürkçüler bu topraklarda bin yıldır varız ve binlerce yıl da var olacağız" diye konuştu.

Bu arada Atatürk Anıtı önünde bir vatandaş tarafından bırakılmış ve üzerinde 'Sevgili Atam! Bugün Ankara'da Anıtkabir'de olmak isterdim. Kalbim seninle. Mekanın cennet olsun' notu yazan çiçek dikkat çekti.

Konuşmanın ardından kalabalık grup, Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüşe katıldı.

'PARAMOTOR DESTEKLİ YÜRÜYÜŞ'

Kent Müzesi önünde toplanan kalabalığa havadan 'Gülümseyin Nilüferdesiniz. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey' yazan ve Türk bayrağı da asılı paramotorlu bir vatandaş destek verdi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katıldığı yaklaşık 5 bin kişilik grup, Kent Meydanı'na yürüdü.