Bursa’da Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç’ün ön sırada ellerinde bayraklarla katıldığı yürüyüş, İnönü ve Cumhuriyet Caddeleri güzergahını takip ederek Zafer Plaza önünde sona erdi. 5 bin kişinin ellerinde bayraklarla katıldığı yürüyüşte Bakan Çelik vatandaşları selamladı.

Yürüyüş sonunda gazetecilerin Ankara’daki olaylı Cumhuriyet Yürüyüşü ile ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, "Bugün bari siyaset yapmayalım. 75 milyon bugün birlik istiyor" dedi.  

Bursa’da son derece güzel bir atmosferde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladıklarını kaydeden Çelik, "Bursa’da coşku içinde bayram kutlandı. Yani bu anlamlı günde vatandaşlarımızın gözüne bakınca 'bugün bari siyaset olmasın ya'. Bugün siyaseti konuşmayalım. Siyaset yapmayalım. 75 milyon bugün birlik istiyor. Bütünlük ve coşku istiyor. Ben millette bunu gördüm. Bu hizip konusu yapılmaması gereken konuların başında" dedi.