Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan gözaltına alınıp tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen 3 çocuk annesi Aygün Nice'ye yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Aygün Nice'ye verilen bu ceza daha sonra Yargıtay tarafından onandı. Kalan cezasını çekmek üzere polis tarafından aranan Aygün Nice, önceki gün yol kontrolü yapan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Emniyet Müdürlüğüne, buradan adliyeye götürülüp daha sonra hakkındaki 'gıyabi tutuklama' kararı vicahiye çevrilen Aygün Nice, E Tipi Cezaevi'ne konulması için 2 polis gözetiminde İnegöl'den Bursa'ya getirildi.

Aygün Nice'nin yakalandığını öğrenen akrabaları, kadınının teslim edileceği Merkez Nilüfer İlçesi Minareli Çavuş Mahallesi'ndeki Bursa E Tipi Cezaevi önüne iki araç ile gelip beklemeye başladı. Aygün Nice'nin bulunduğu taksiyi görünce otomobilden çıkan kişiler polislere saldırdı. Başına mermer parçasıyla vurdukları polis Celal Kaplan'ı yaralayıp diğer arkadaşını etkisiz hale getiren saldırganlar Aygün Nice'yi araçtan çıkartıp çalışır halde beklettikleri otomobillerden birine bindirip hızla kaçtı. Yaralı polis memuru Celal Kaplan kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, zanlıları tek tek tespit etti. Olayın olduğu gece evlere yapılan baskında aralarında Aygün Nice'nin çocuklarının da bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların arasında polis memurunun kafasına mermer ile vuran Aygün Nice'nin çocuğunun da olduğunu ifade edildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince cezaevi önünden kaçan Aygün Nice’nin yakalanması için çok yönlü soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.