Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Arap Turizm Buluşması'nın hazırlıklarını gerçekleştirmek üzere kentte bulunan Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahd Al-Fuhaid’i tarihi Belediye Binası'nda ağırladı. Dr. Bandar Fahd Al-Fuhaid’e ziyarette, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş  eşlik etti.

'BURSA TURİZMİ ADINA ÖNEMLİ ADIM'

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kentin geleceğine vizyon katacak çalışmalarından söz ederek, Bursa’nın yatırımlarının bir çok kente örnek olduğunu söyledi. 22 Nisan Pazar günü Bursa’da yapılacak 'Arap Turizm Buluşması'nın Bursa’nın turizmi adına önemli bir adımı olduğunu belirten Başkan Altepe, "Bursa, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Türkiye ile Arap dünyası arasındaki ilişkileri geliştirecek olan organizasyon, Bursa’nın nimetlerini Arap ülkelerinden gelecek bakanlara ve turizmcilere tanıtacak" diye konuştu.

Bursa’nın birçok değeri bir arada bulundurduğuna da değinen Başkan Altepe, "Kültürleri başta olmak üzere, her yönden yakın olan ülkeler Bursa’da buluşuyor. Bursa, bir turizm kenti olma yolunda önemli bir adım atmış oluyor. Bizler Bursa’nın güzelliklerinden istifade edilsin istiyoruz" dedi.

Başkan Altepe, Arap ülkelerinden gelen yatırımcılarla ortak projeler üretilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Dr. Bandar Fahd Al-Fuhaid da, Bursa’da örnek ev sahipliğiyle ağırlandıklarını kaydederek, 22 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek organizasyona emeği geçen Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.



NG(FK/COŞ)