Çatağıl Köyü'nde 37 yaşındaki Menekşe Gökcü'den haber alamayan akrabaları, dün durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekibi eve girdiğinde Menekşe Gökcü ile oğlu 13 yaşındaki Şükrü Gökcü ve birlikte yaşadığı 39 yaşındaki İsmail Çakır'ın cansız bedeniyle karşılaştı. İsmail Çakır, Menekşe Gökcü ve Şükrü Gökcü'nün pompalı tüfekle öldürüldüğü belirlendi. Olay yerindeki incelemenin ardından cesetler otopsi yapılmak üzere Burdur Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Otopsi işleminin ardından bugün İsmail Çakır ve Şükrü Gökcü için cinayetin işlendiği Çatağıl Köyü'nde, Menekşe Gökcü için de Kayış Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Burdur Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu 8'inci sınıf öğrencisi Şükrü Gökcü'nün cenaze törenine, okul arkadaşları da katıldı. Öğrenciler, kendi aralarında topladıkları parayla aldıkları karanfilleri, Şükrü Gökcü'nün mezarına atarak son yolculuğuna uğurladı. Törenin ardından cinayet kurbanlarının cenazeleri toprağa verildi.

KAPIYA NOT BIRAKILDI İDDİASI

Cenaze töreninde konuşan Menekşe Gökcü'nün yakınlarından Durdu Çelikli şunları anlattı:

"Cumartesi günü birileri Menekşe'nin evine gelmiş. 3 köpekleri vardı, hepsini tüfekle vurup öldürmüşler. Kapıya da not bırakmışlar, '2 günlük ömrünüz var, 2 gün sonra da sizleri öldüreceğim' diye. Jandarma köpek leşlerini, aynı tüfekle vurulup vurulmadıklarını belirlemek için götürdü. Katillerin bulunmasını istiyoruz." 



OÖ(SU/COŞ)