Bir ihbarı değerlendiren Burdur Emniyet Müdürlüğü, emekli olmaya hak kazanmayan vatandaşları 3 ile 60 bin lira karşılığında sahte belgelerle emekli ettikleri belirlenen Burdur ve Denizli'deki bazı şirketlere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, emekli olmak isteyenleri yurt dışında çalışmış gibi gösterip, sahte belge düzenleyen şirket yetkililerinin, SGK'ya bu kişiler için 'yurt dışı borçlanma' müracaatında bulunduğu belirlendi. Şüphelilerin bu yöntemle SGK'yı binlerce lira zarara uğratığı tespit edildi.

10 GÖZALTI

Operasyon kapsamında Burdur ve Denizli belirlenen adreslere dün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenleyen Burdur polisi, sahte belge düzenleyen A.A. (55), Ş.H. (50), S.S. (30) ve B.D. (60) ile emekli olmak isteyen M.E., A.S., H.B., H.A., S.A., ve H.Ö'yü gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada çok sayıda nüfus cüzdan fotokopisi, sahte evrak, sahte yurtdışı borçlanma belgesi, SGK'ya ait evrak ele geçirdi.

Burdur Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısının ifadesini aldığı şüpheliler, 'resmi belge tanzim ederek kamu kurumunu dolandırmak, haksız menfaat temin etmek' suçlarından tutuklanma istemiyle mahkemeye çıkarıldı.