Isparta Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, Burdur'un Bucak İlçesi'ne bağlı Elsazı Köyü'nde başlayan orman yangınına yerden 15 arazöz, 7 su tankı, 200 orman işçisi ve köylüyle müdahale edildiğini söyledi. Yorulmaz, “Şu ana kadar 15- 20 hektarlık ormanlık alan ile 40 hektara yakın tarım arazisi yandı. Şu ana kadar köyde can kaybı yok. Biri yangın söndürme uçağı olmak üzere 6 hava aracı ile yangını söndürme çalışmalarımız sürüyor" dedi.

İKİ EV TAMAMEN KÜL OLDU

El Sazı Köyü'nün Bozyaka Mahallesi yangından en çok etkilenen bölge oldu. Zeliha Bayraktar ile Ali Rıza Yüksel'e ait 2 ev tamamen kül oldu. Yangının başlaması ve evlere sıçramasıyla birlikte bölge halkı alevleri kontrol altına alabilmek için ormancılarla büyük bir uğraş verdi.

Bu arada içinde domates ve salatalıkların bulunduğu seralar da orman ekipleri tarafından korunmaya alındı. Sera çevrelerinde sürekli olarak soğutma çalışması yapıldı.

BAKAN EROĞLU'NA BİLGİ

Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu da bölgede incelemelerde bulundu. Kaymakam Hacıbektaşoğlu, şöyle konuştu:

"Saat 12.30 sıralarında Elsazı Köyü, Bozyeaka Mahallesi'nde yangın başladı. Ardından Yenice ve Boğaz mahallelerine poyraz ile birlikte sıçradı. Arazide konuşlanmış orman ekipleri, köylüler anında müdahale etti. Isparta ve Antalya ekipleri kısa sürede yetişti.  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sürekli bilgi aldı. Kızılay ekiplerimiz bölgede çalışanlara yemek ihtiyacı ve kumanya getirdi. Yangının çıkış sebebi belli değil. Dağınık bir yerleşim bölgesi. Rüzgar şiddetli ve bu yüzden yayıldı. Hasar tespiti kontrol altına alındıktan sonra yapacağız."

Ahmet İSTEK- İbrahim LALELİ/ANTALYA,