Köprübaşı Mevkii'nde toplanan çeşitli siyasi parti ve sendika üyesi yaklaşık 600 kişi, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. 'Yaşasın devrim ve sosyalizm', 'Sermayeye değil emekçiye bütçe', 'Parasız eğitim, parasız sağlık', 'Devrim için tek yol', 'Zafer alanlarda kazanılır' sloganları atan grup adına konuşan Şeker- İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay, şunları kaydetti:

"Bizler bu ülkenin işçileri, kamu emekçileri, meslek sahipleri, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, gençleri olarak, tüm dünya emekçileriyle birlikte 1 Mayıs alanlarında, emeğin bayramındayız. 1 Mayıs 2012’yi güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın, taşeronlaşmanın yaygınlaştırıldığı koşullarda karşılıyoruz. Biz sosyal adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi istiyoruz."

KÜRTÇE PANKARTLAR MEYDANA ALINMADI

Kutlamalar devam ettiği sırada Kürtçe yazılı pankart ve dövizlerle meydana girmek isteyen bir grup öğrenci, polis tarafından durduruldu. Pankart ve dövizleri bırakarak alana giren öğrencilerle Türk Eğitim- Sen üyeleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Tertip komitesinin müdahale etmesiyle tartışma sona erdi.

Yaklaşık 350 polisin görev yaptığı kutlamalar, türküler ve halaylar eşliğinde olaysız sona erdi.