Menderes Mahallesi'nde oturan ve çiftçilik yapan 74 yaşındaki Kanber Çakır, iddiaya göre sabah uyandığında eşi Zeliha Çakır'ı evde göremeyince bahçeyi kontrol etti. Saat 09.00 sıralarında evin ön bahçesine gelen Kanber Çakır, eşinin yanmış cesediyle karşılaştı. Haber verilmesi üzerine gelen polis ve sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede Zeliha Çakır'ın el, ayak, yüz ve vücudunun belirli kısımlarında yanıklar tespit etti. İncelemenin ardından Zehra Çakır'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olay sonrarı Kanber Çakır ile imam nikahlı ikinci eşi Yıldız Demirel ve kardeşi Mehmet Demirel, ifadeleri alınmak üzere Burdur Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yıldız Demirel polise verdiği ifadede, "Gece birlikte oturduk. Sabah kalktığımızda bahçede cesediyle karşılaştık. Aramızda herhangi bir sorun yoktu" dedi.

Kanber Çakır, Yıldız Demirel ve Mehmet Demirel ifadelerinin ardından polis merkezinden ayrıldı. Zehra Çakır'ın çocuğunun olmadığı, Kanber Çakır'ın bu nedenle Yıldız Demirel ile dini nikah kıydığı kaydedildi.



OÖ(SU/COŞ)