Merkez Kampüs'teki Spor Salonu'nda düzenlenen törene Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Ergün Özgür, Başsavcı Hüseyin Özbakır, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Üniversitenin yeni tanıtım filminin gösterildiği törende, profesör ve doçent kadrosuna atanan öğretim üyelerine akademik giysileri giydirilirken, bilimsel yayınları bulunan öğretim üyeleri de ödüllendirildi.

Törende konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, ülkelerin ekonomik gelişiminde yetişmiş insan gücünün önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Prof. Dr. Özer, şöyle dedi:

"Eğitim düzeyi arttıkça hem istihdam edilebilirliğin hem de gelirin arttığı, ulusal ve uluslararası verilerle desteklenmektedir. Mezunlara sağladığı avantajlar nedeniyle yükseköğretime toplumsal bir talep söz konusudur. Bu talep, hem ülkemizde hem de dünyada gittikçe artmaktadır. Bu bağlamda Türk yükseköğretiminde son yıllarda oldukça büyük bir genişleme yaşanmaktadır."

Öğrencilere hitaben de konuşan Prof. Dr. Özer, "Atatürk'ün sizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlenerek gelecek kuşaklara taşınması için sorgulayıcı, farklı görüş ve düşüncelere saygılı, demokrasiye gönülden bağlı ve toplumumuza değer katan bireyler olacağınıza inancım tamdır" diye konuştu.

Vali Erol Ayyıldız ise "Düşünen, araştıran, algılama yeteneği gelişmiş, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, milli kültürümüzü benimsemiş, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, beceri düzeyi yüksek, manevi değerlere bağlı, üretken ve yaratıcı bilgi çağı insanını yetiştirmek devletimizin temel amacı ve en önemli asli görevlerindendir. İşte bu nedenle üniversitelerimiz, çağdaşlık, lierleme ve gelişmişlik yolunda bir ülkenin en önde gelen kurumlarındadır" dedi.

Konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Yunus Söylet, 'Üniversiteye ilk adım' konulu açılış dersini verdi.



GG(EE/BT)