Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği'nin kahvaltısına katıldı. Marka tescili için başvurusu yapılan Alanya yöresine özgü şalvarı giyen dernek yöneticileri tarafından karşılanan Arınç, kahvaltısını da yöresel yer sofrasında yaptı. Arınç'a Alanya şalvarı ile şapka ve diğer aksesuarları hediye edildi.

Arınç, Alanya'daki ikinci ziyaretini Alanya Belediyesi tarafından geçen Ocak ayında hizmete konulan Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ne gerçekleştirdi. Can Ücel adlı bedensel engelli öğrencinin kapıda karşıladığı Arınç, öğrencinin tekerlekli sandalyesini iterek içeriye kadar götürdü. Arınç, burada eğitim- öğretim verilen zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerle kısa süre sohbet etti.

14 yaşındaki Meliha Çancı adlı öğrencinin yaptığı resmi gösteren Arınç, "Güneş'i çizmiş" dedi. Annesi Hürriyet Çancı'dan Meliha hakkında bilgi alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bak kızın güneşi çizmiş" dedi. Anne Çancı'nın, 'İnşallah güneşi göreceğiz' sözleri üzerine Arınç, "İnşallah güneşli günler, güneşli güzel günler göreceğiz" diye konuştu.