Altındağ’da mobilyacıların birarada bulunduğu Siteler’deki çöplerden hurda toplayan Alibey Atasoy, patlamamış roketatar mermisi buldu. Bulduğu cismin roketatar mermisi olduğunu anlamayan Atasoy, daha sonra bunu Akçakale Sokak’ta bulunan bir çay ocağına götürerek masaya bıraktı. Masa üzerinde roketatar mermisini görenler ise panik yaşandı. Herkesin kaçışması üzerine durumun farkına varan Atasoy, roketatar mermisini çay ocağının karşısındaki boş araziye bırakarak polise haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede yoğun güvenlik önlemi alarak bomba imha ekiplerine haber verdi. Roketatar mermisini bir süre inceleyen bomba imha ekibi, detaylı inceleme yapmak üzere alıp Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Mermiyi çöpte bulduğunu söyleyen Atasoy, "Ben çöplerden hurda toplarım. Konteynerin içinde bulduğum, demir parçasını aldım hurda arabasına koydum. Ne olduğunu fark edemedim, sonra pervanesi olduğunu gördüm. Üzerinde şifreler, numaralar yazıyordu. Arkadaşıma haber verdim. Masanın üstüne koydum. Sonra bomba olduğunu söylediler. Polise haber verdik" dedi.

Çay ocağında bulunan bir kişi ise "Getirdi masanın üzerine koydu. Panik yaşandı. Sonra tehlikeli olduğunu anlayıp, götürüp araziye bıraktılar" dedi.



(TG/SS)