Bu sabah, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Karakoyun Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, İl Jandarma Komutanı Albay Albay Erdem Yılmaz, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ ve daire müdürleri ile birlikte Bulakbaşı Köyü'ne gelen Vali Ahmet Pek, cuma namazını 17 Ekim günü teröristler tarafından kaçırılan ve 1 saat sonra serbest bırakılan öğretmenlerle birlikte kıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cuma namazından sonra Bulakbaşı Köyü İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen törene katılan Vali Ahmet Pek, öğretmenlerin canları pahasına okullarına, halkın da öğretmenlerine sahip çıkmasını takdirle karşıladığını söyledi. Vali Ahmet Pek, şöyle konuştu:

"Siz öğretmenlerimiz, geleceğimizi şekillendiren insanlarsınız. Öğrencilerimiz, sizler ise geleceğimizsiniz. Değişik strateji ve planlarla ülkemizin önü kesilmeye çalışılıyor. Bu ülkenin insanları buna müsaade etmeyecekdir. Bunun örneği geçtiğimiz günlerde bu köyde yaşandı. Bu köyde öyle bir ders verildi, öyle bir olay yaşandı ki belki dünyada eşi çok az olan bir olaydı. Değerli öğretmenlerimiz halkımızla istenen diyaloğu sağlamıştı. Öğrenciler, köy halkıyla olayı önlediler ve öğretmenine sahip çıktılar. Öğrencilerimiz ağlayarak, yalvararak öğretmenlerinin götürülmesine gönüllerinin razı olmadığını gösterdiler. Başta muhtarımız olmak üzere bütün köy halkı öğretmenlerine sahip çıktılar. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı yetiştirmek, onları aydınlatmak, onlara ışık olmak için burada bulunuyorlar. Ülke, millet, insan sevgisi vermek için buralardalar ve onlara öğrencileri elbette sahip çıkmalıydı. İnanarak çocuklarını teslim eden köy halkı onlara sahip çıkmalıydı. Bedel ödenmeden hiçbir şey kazanılmaz. Yapılan hareket kabul edilir değildi. Köy halkı da bunu kabul etmemişti. Ben köy halkını kutluyorum. Öğrencilerimizi kutluyorum. Öğretmenlerimizi kutluyorum. Böyle bir atmosfer diğer okullara diğer illere örnek olur. Sizler fedakarlığınızı devam ettirmelisiniz."

Konuşmanın ardından Bulakbaşı Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan 6'sı kaçırılan 19 öğretmene ve Köy Muhtarı Mehmet Gültekin'e, Vali Ahmet Pek tarafından başarı belgesi verildi. Vali Pek, törenden sonra öğretmenlerle birlikte okulda bir süre görüştü.

Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'ne bağlı Bulakbaşı Köyü'nde 17 Ekim günü İlköğretim okulunu basan Kalaşnikoflu 2 PKK'lı terörist, muhtar ve köy halkının karşı çıkmasına rağmen 19 öğretmenden, batı illerinden gelen öğretmenler Umut Görkem Sevinç, Ersin Karakaya, Soner Er, Mehmet Koçubaba, Lütfü Atılmış ve Abdulllah Enes Er'i dağa götürmüştü. PKK'lılar öğretmenleri Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası'na doğru götürürken öğrencilerle köy halkı tepki göstermişti. Bunun üzerine teröristler, 1 saat sonra öğretmenleri serbest bırakmış, köy meydanı bayram yerine dönmüştü.



SD(KS/SS)