Cem TURSUN/İSTANBUL, İBRAHİM Tatlıses'e saldırı sırasında yaralanan asistanı Buket Çakıcı, akşam saatlerinde adliyeye gelerek duruşmaya katıldı. Abdullah Uçmak, şikayetçi olduğunu söyleyen Çakıcı'ya dönerek, "Kimden davacıymış. Ben mi vurmuşum kendisini. Benim yaptırdığıma inanıyor mu" diye sordu. Çakıcı da, “Benim yaralanmamdan kim sorumluysa ondan şikayetçiyim” dedi.

İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 12 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması görülmeye devam ediyor. Çağlayan'daki İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nda görülen duruşmada savumasını yapan tutuklu sanık Abdulvahap İş, 2004 yılından bu yana gazetecilik yaptığını ve mesleğinden dolayı yargılandığını öne sürdü. İş, "Ben komploya kurban gittim. Bunu iddianameye okuyan herkes görebilir" dedi. İddianamede Kuzey Irak'a giderek örgütle irtibatlı olduğunun belirtildiğini söyleyen İş, "Sadece Irak değil diğer ülkelere gittim. Kuzey Irak'a gitmemin sebebi tamamen mesleğimle ilgilidir. Ancak nedense polis fezlekesinde böyle belirtilmemiş. Zaten polislerle husumetim var. Daha öncede bir haber peşindeydim ve parmağımı kırmışlardı. Polisler tahmin ediyorum ki bu nedenle bu dosyaya beni kattılar. Burada yargılanan sanıkların hiç birini tanımam, hiç biriyle irtibatım yoktur. Ayrıca iddianamede bir kod adımın olduğu belirtilmiştir. Böyle bir şey söz konusu değildir" diye konuştu.

REFERANDUMU BOYKOT ETTİĞİM İÇİN ALINDIMTutuklu sanıklardan Bülent Altun ise kapatılan DTP ve halen faaliyet göstermekte olan BDP'nin Silivri teşkilatında görev yaptığını belirterek, "Benim bağlı olduğum teşkilat bana bir genelge gönderdi. ‘Referandumda boykot yapacağız’ dediler. Bunun üzerine boykot çalışması yürüttük. Kasıtlı olarak bana böyle bir suçlama yapıldı. DTP kapatılırken bütün eşyalar çöpe atılıyordu. Bende parti binasında bulunan CD ve DVD gibi şeyleri alarak evime götürdüm. Bu CD ve DVD'leri hiç açıp bakmadığım için içerisinde ne olduğunu bilmiyordum" dedi. Tutuksuz sanık Cengiz Güney ise örgütle hiçbir bağlantısı olmadığını, İbrahim Tatlıses'e yapılan eylemden daha önce haberi olmadığını belirtti.

UÇMAK'TAN ÇAKICI'YA:BENİM YAPTIRDIĞIMA İNANIYOR MU

Müşteki Buket Çakıcı ise akşam saatlerinde katıldığı duruşmada ifade verdi. Şikayetçi olduğunu belirten Çakıcı, "Tatlıses'in menajerliğini yapıyorum. Hakan Çalışkan da aracın şoförüydü. Olay günü dikkatimi çeken bir araç olmadı. Zaten her şey bir anda oldu. Beni sedyeye bindirdiklerini hatırlamıyorum" dedi. Bu sırada söz alan Abdullah Uçmak, Çakıcı'ya 'Kimden davacıymış? Ben mi vurmuşum kendisini? Benim yaptırdığıma inanıyor mu?' diye sordu. Bunu üzerine Çakıcı, "Benim yaralanmamdan kim sorumluysa ondan şikayetçiyim" dedi.

İKİ DEFA TARAMA SESİ DUYDUM

Müşteki Hakan Çalışkan ise ifadesinde saldırının nasıl gerçekleştiğini göremediğini bir anda olduğunu belirtti. Çalışkan, "Tali yoldan çıktığımda sola baktım ve yaklaşık 60 km hızla bir araç geliyordu. Araca yol verdim. Tam o sırada araçtan ateş edildiğini gördüm. Yanılmıyorsam arkadaki sağ cam açıktı. Bu sırada iki defa tarama sesi duydum. Ateş edilmeye başlayınca saklandım. Sonra ön cama baktım iki tane mermi izi vardı. İbrahim Tatlıses'in vurulduğunu gördüm. Sonra hastaneye gittim" dedi. Duruşma sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

CT (ÖA)