BAYRAMDA PİYASAYA SÜRECEKLERDİ


Polis yaptığı incelemede gözaltına alınan şüphelinin parayı, piyasaya sürmek için kalpazanlardan satın aldığının düşünüldüğünü belirtti. Kalpazanların, özellikle bayram öncesi piyasaya sahte para sürdüğünü belirten emniyet yetkilileri vatandaşları da uyardı. Ele geçirilen sahte paraların benzerlerinin piyasada olabileceğini dile getiren yetkililer, sahte paraların belirlenmesindeki bazı özellikleri belirtti.


PARA ALIRKEN ŞUNLARA DİKKAT


Emniyet yetkilileri, sahte paraların basım kalitelerinin yüksek olabileceğini polis bazı durumlarda mor ışık altında bile sahte paraların parlayabildiğini dile getirdi. Yetkililer vatandaşların şunlara dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.


ŞU ÖZELLİKLERİ BİLMEK ÖNEMLİ


Paranın Atatürk resminin bulunduğu ön yüzüne dikkat edilmesi gerekiyor. Gerçek parada Atatürk resminin sağındaki hologram paranın miktarını belirten rakamın altında kalıyor. Sahte parada ise kalpazanlar hologramı rakamın üzerine basabiliyor. Paranın 2 yüzündeki bütünleyici rakam da sahte parada yapılamıyor. Ayrıca sahte parada renkler daha cansız, kağıt kalitesi daha düşük oluyor.


BU SERİ NUMARALI PARALARA DİKKAT


Polis, ele geçirilen sahte paraların benzerlerinin piyasaya sürülmüş olabilme ihtimaline karşı sahte paraların seri numaralarına da dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ele geçirilen sahte 50 TL’lik banknotların tamamının seri numarası A 605252529 iken sahte 200 TL’lik banknotların seri numarası A 627619676 olduğu belirtildi.


OPERASYON ANLARI POLİS KAMERASINA YANSIDI


Polisin yaptığı operasyon anları da kameralara yansırken, görüntülerde polisin evde yaptığı arama ve sahte para dolu valizin bulunma anları yer aldı. Polis dolap içerisinde bulduğu valizi açtığı anda, 50 ve 200’lük banknotların bulunma anları görülüyor. Yapılan aramalar sırasında şüphelinin ailesinin de bir odada oturarak beklemeleri dikkat çekiyor.


Bu arada gözaltına alınan şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu devam ediyor.