Kalkan'da perşembe günleri kurulan semt pazarı, dünyanın her yerinden tatilcilerin uğrak yerleri arasında. Turistlerin yanı sıra yerleşik yaşayan yabancılar da alışverişlerini bu pazardan yapıyor. Oteller, pansiyonlar ve apartlarda tatil yapan turistlerin çoğunluğu İngiliz olunca pazarda konuşulan dil de İngilizce. Esnafın tamamına yakını, ürünlerini satabilecek kadar İngilizce konuşabiliyor.

Kalkan pazarına beldede tatil yapan yabancıların yanı sıra, Patara, Kaş ve Fethiye'de tatil yapan turistler de geliyor. Saklıkent, Patara ve Santhos antik kentlerine tura çıkan turistler, akşam saatlerinde pazara gelip ihtiyaçlarını alıyor.

İNGİLTERE'DEN DAHA UCUZ

Kalkan'daki pazarda aradığı herşeyi bulabildiğini belirten İngiliz Jon Sweenty, "Birçok ihtiyacımızı İngiltere'den daha ucuza alabiliyoruz. Burada alışveriş yapmak çok ilginç" dedi. Bir diğer İngiliz Ciaran Lacy ise "Kalkan pazarı hem ucuz, hem kaliteli. Çok çeşit var. Her istediğinizi bulabiliyorsunuz. Esnaf çok sıcak ve dost insanlar. Burada alışveriş yapmak bana mutluluk veriyor" diye konuştu. Avustralyalı Sophia Farman, pazarın çok güzel atmosferi olduğunu belirterek, "Satıcılar çok cana yakın ve nazik. İngiltere'den çok ucuz. Aradığım her şeyi bulabiliyorum" dedi.

Pazardaki stantlarda genelde baharat, giyecek, yiyecek, süs eşyası, çanta, kemer, takı, kumaş ve el işi ürünler satılıyor. Öğle saatlerine doğru pazardaki turist yoğunluğu ise zirve noktasına ulaşıyor.