Hayrat Mahallesi’nde Ekrem Orhon Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin yapımı, Milli Eğitim Bakanlığı Yatırımlar ve Tesisler Daire Başkanlığı tarafından 2006 yılında ihale ile bir firmaya verildi. İlgili firma, 600 metrekare arsa üzerinde 3 katlı 24 derslikli okulun inşaatına başlaması ardından projenin 40 metrekarelik bölümünün, Tatoğlu ailesine ait kamulaştırması yapılmamış arazi üzerinde olduğu ortaya çıktı. Mahkemeye başvuran Kadir Tatoğlu, 2010 yılında okul inşaatını durdurdu. Tatoğlu ailesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki yargı süreci devam ederken yapılan proje değişikliği ile okul binası dört derslik küçültülerek çekildi, arazi kalmadığı için okulun öğrenci giriş- çıkış merdiveni, tören alanı ve engelli asansörü yapılamadı. Mahkeme süreci devam eden arsa kamulaştırılamayınca okul, giriş- çıkış bölümü ve tören alanı olmadan eğitim öğretime açıldı. 250 dolayında öğrencisi bulunan okulda öğrenciler ve öğretmenler dar olan arka kapıdan okula girip çıkmak, teneffüsleri ise, küçük olan arka bahçe yerine sınıf ve koridorlarda geçirmek zorunda kaldı. Projede okulun ön giriş ve çıkışı olarak planlanan kapılara da kilit vuruldu.

“TENEFFÜSLERE ÇIKAMIYORUZ”

Etrafı demir korkuluklarla çevrili okulda hapsolduklarını belirten öğrenciler, giriş ve çıkışı olmayan okulun bahçesinin de bulunmamasından yakındı. Öğrenciler, "Okula arka kapıdan girip çıkmak zorunda kalıyoruz. Bahçemiz yok, tören alanı yok. Teneffüse bile çıkamıyoruz, çünkü ufacık bahçeye sığmıyoruz. Oyun oynama şansımız yok" diye konuştu.

Rize Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, kamulaştırma sorunu yaşandığını belirterek yargı sürecinin devam ettiğini, bu sürecin tamamlanmasının ardından kamulaştırılacak arsa üzerinde okulun giriş ve çıkışı ile tören alanının yapılacağını belirtti.



MK(TM/İD)