Kızıldağ Çorak İlköğretim Okulu'nda 'Öğretmenler Günü' dolayısıyla etkinlik düzenlendi. 1996 yılında yapılan 2 derslikli okuldaki törene, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Ali Dinç, veliler ve öğrenciler olarak 24 Kasım'da buruk bir 'Öğretmenler Günü' geçirdiklerini belirtti. Okulda 8 yıldır asil öğretmen ataması yapılmadığını kaydeden Dinç, "Bu yıl eğitim öğretim yılı başında okula bir asil öğretmen atandı. Eğitim yılına biri asil olmak üzere 2 öğretmenle başladık. Fakat asil öğretmen Fatma Tok'un kadrosu Değirmenözü Köyü İlköğretim Okulu'nda olduğu için geçici görevlendirmeyle bize gönderilmiş. Fakat bir hafta önce öğretmenimiz kadrosunun bulunduğu okuluna değil Serik İlçesi'ndeki Çakış İlköğretim Okulu'na atandı. Biz öğretmen beklerken, mevcut öğretmenimiz alındı" dedi.

Yeni sisteme göre 4'üncü sınıfa kadar öğrencinin alındığı okulda, birleştirilmiş sınıf uygulamasına göre eğitim verildiğini hatırlatan Dinç, okulun tek öğretmeni Sait Gül'ün, aynı anda 4 sınıfa birden ders vermeye çalıştığını söyledi.

Çocukların öğretmene alıştığı dönemde öğretmenin değişmesinin çocukları etkilediğini kaydeden Dinç, "8 yıldır vekil öğretmenlerle idare ediyoruz. Son 3 yıldır vekil öğretmenimiz Sait Gül görev yapıyor. 4 sınıfa 1 vekil öğretmen tek başına ders veriyor. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Öğretmenlerimiz rahat etsin diye kendi imkanlarımızla 2 öğretmenin kalacağı şekilde lojman yaptırdık" diye konuştu.

Okula asil öğretmen atanması için okul mevcudunun en az 32 kişi olması gerektiğini de kaydeden Dinç, okulda kayıtlı 31 öğrenci bulunduğu için atama yapılmamasına da tepki gösterdi.

Köy sakinlerinden Mümine Şekerkıran ise okulun yapıldığı 5 dönüm alanın ailesi tarafından hibe edildiği söyledi. Öğretmenler için lojman dahi yaptıklarını anlatan Şekerpınar, "Okulda al bayrağın dalgalanması ve öğrencilerin daha iyi eğitim alması için asil öğretmen atanmasını istiyoruz" dedi.