Selendi’de 5 sınıfta 83 öğrenciye eğitim veren devlete bağlı Zübeyde Hanım Anaokulu sınıf öğretmeni Kevser Evgi ile Rehberlik öğretmeni Süheyla Ortakcı, farklı bir programa imza atıyor. İki öğretmen, öğrencilerinin evlerine giderek aile ortamlarını görüyor. Son olarak 5 yaşındaki öğrencileri Emirhan Akcan’ın evine giden ve anne Gülsüm Akcan ile biraraya gelen öğretmenler, görüşmeden memnun ayrıldı. Süheyla Ortakcı da veli-öğrenci ilişkilerini yerinde incelediklerini kaydederek, öğrencilerin gelişmesi ve olgunlaşmasında ailede verilen eğitimin çok önemli olduğunu söyledi. Ortakcı, "Anne- baba çocuğun kişiliğinin oluşmasında temel olan özdeşleşme modelleridir. Çocukların davranışları büyük ölçüde anne- babalar ile olan etkileşimlerine bağlıdır" dedi. Anne-babaların etkileşim konusunda beceri sahibi olması gerektiğini kaydeden Ortakcı, "Buradan hareketle öğrencinin eğitilmesi konusu ele alınır alınmaz karşımıza aynı zamanda anne- baba eğitimi konusu da çıkmaktadır. Çünkü öğrencilerin davranışlarının değişmesinde ve olgunluk kazanmasında aile eğitimi, okulda verilen eğitimden daha önemli yer tutmaktadır" diye konuştu.

VELİLERLE KİTAP OKUMA PROGRAMI

Sınıf Öğretmeni Kevzer Evgi de, öğrencilerin gelişimine paralel olarak velileri de eğitim sürecine dahil etmek istediklerini belirtti. Evgi şöyle konuştu:

"Velilerimizle 15 dakikalık kitap okuma programı yapıyoruz. Onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Bu uygulamadaki hedefimiz hoşça vakit geçirmenin yanında, velilerimizin çocuklarıyla nasıl ilgileneceğini bilen, okumayı seven ve bunu sürekli hale getiren bilinçli aileler oluşturmak. Yani sadece çocuğu değil, aynı zamanda aileyi eğitmek. Bizim için nitelikli eğitimde ailelerimizle iletişim ve işbirliği çok önemli bir yer tutmaktadır. Öğretmen- aile işbirliği ile ailelerin okula, eğitime ve çocuklarına karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamaktayız."



Emirhan Akcan’ın annesi Gülsüm Akcan, öğretmenlerin ziyaretine hem şaşırdıklarını hem de çok mutlu olduklarını söyledi. Akcan, oğlunun durumu ve okulun işleyişiyle ilgili bilgiler veren öğretmenlerin, öğrenci takibi ile başarının artacağına inandığını söyledi. Gülsüm Akcan, "Anne babalar olarak çocuklarımızı, aile okulundan sonra eğitim kurumlarına teslim ettik. Onları eğitim kurumlarına teslim etmekle, bizler sorumluluktan yine kurtulmuş olmayız. Anne- baba olarak bizim çocuklarımıza eğitmenliğimiz devam edecektir" diye konuştu.



UÇ(İÖ/COŞ)