Horasan’dan İslamiyet’i yaymak için 7'nci yüzyılda yola çıkan Sultan Sarıbaba’nın da türbesinin bulunduğu Sarayköy İlçesi’ne bağlı Tekkeköy’de davul çalınması yasak. Köyde davul çalınmamasının nedenlerinden biri de Sultan Sarıbaba’nın ruhunun rahatsız olacağına inanılması. Köyde davul çalanların başına kötü olayların geldiği, davul çalındıktan sonra deprem olduğu, fırtına yaşandığı düşüncesinin köylüye yerleştiğini söyleyen Tekkeköy İhtiyar Heyeti üyesi Bekir Şen, yasağı delmek isteyenlerin de başına olumsuzlukların geldiğini savundu.

Ramazan ayı, düğün ve sünnet törenlerinde davul çalınmadığını ifade eden Şen, “Bizim köyümüzde yıllardır davul çalınmıyor. Sultan Sarıbaba’nın türbesi köyümüzde. Düğünlerde, sünnetlerde davul dışındaki müzik aletleri çalınıyor. Bu durum artık köyde gelenek olmuş, böyle gelmiş böyle gidiyor” dedi.

Köyün yaşlılarından 82 yaşındaki Dudu Serbest, “Ben 82 yaşındayım. Kendimi bildim bileli köyde davul çalınmaz. Davul çalındığında Sultan Sarıbaba’nın ruhu rahatsız oluyormuş. Zaman zaman çalmak isteyenlerin de başına kötü şeyler gelmiş” diye konuştu.

Köy Muhtarı Süleyman Gülşah’ın eşi Zeliha Gülşah ise, “Burada zamanında biri davul çalmış, davulu paramparça olmuş. Bizim köyümüzde davul çalınmaz” dedi.