Türkiye'de ilk defa 2005 yılında ve Dr. Aysel Gürel'in gönüllü şefliğinde kurulan İkinci Bahar Kadın Korosu, 2010 yılından bu yana çalışmalarını Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu adı altında sürdürüyor. Bugüne kadar müzik eğitimi almamış ve yaş ortalaması 35-75 olan toplam 105 kadının görev yaptığı koro, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında konserler veriyor.

Koro üyeleri, Şef Dr. Aysel Gürel tarafından belirlenen, sevilen ve sadece hareketli şarkıları seslendiriyorlar. Türk Halk Müziği'nden, Sanat Müziğine, Türk Pop Müziği'nden, yabancı dildeki şarkılara kadar geniş bir repertuvarı bulunan koronun şefi Dr. Aysel Gürel, ilginin büyük olduğunu; ancak sayılarının fazla olmasından dolayı daha fazla korist kabul edemediklerini söyledi. 

"ÖNCE KEMOTERAPİ, SONRA KORO"

Gürel, "Amacımız hayatında hiçbir müzik eğitimi almamış kadınlara müziği sevdirmek, severek söylemesini sağlamak, söylerken keyif almalarını sağlamak, öğrenmenin mutluluğunu yaşatmak, stresleri azaltmak ve kendisinin önemli olduğu duygusunu yaşatmak. Koromuzda 8 onkoloji hastası bulunuyor ve bu hastalar, kemoterapilerini koroya katılabilmek için çakışmayan saatlere alarak, koromuza devam ettiler. Hastalıklarında gerileme olduğunu söylüyorlar. Psikolojik bir tedavi sürecinden geçmeden koro sayesinde bu süreci atlattılar. Hatta depresyon gibi psikolojik rahatsızlık içinde olan üyeler bu süreci ilaçsız atlattıklarını söyleyerek, bu hastalıklarından kurtuldular" dedi.

Koroda görev alan ve hastalıklarını yenen koristlerden bazıları ise "Koro ile hayata yeniden bağlandık. Hastalığımızı ve hastalığımızın yaratabileceği psikolojik olumsuzları yaşamadık. Koro çalışmalarını kaçırmamak için kemoterapilerimizi koro günleri haricinde aldık. Şefimizin bize verdiği solo şarkı söyleme görevini başarı ile yerine getirebilmek için hastalığımızı unuttuk. Bir amacımız oldu. Çok mutluyuz" diye konuştular.



IA/(FK/AAA)