Eyyübiye Mahallesi’nde oturan çiftçi Müslüm A., 6 çocuğunun annesi, ilk eşi Zeruk A.’yı 8 yıl önce karaciğer yetmezliği sonucu kaybetti. 3 yıl yalnız yaşaşan Müslüm A., akrabalarının ısrarı üzerine 5 yıl önce Osmaniye'de yaşayan ve daha önce başından bir evlilik geçen 30 yaşındaki Emine A. ile ikinci evliliğini gerçekleştirdi. Külunç Köyü’nde yaşamaya başlayan ve 2 çocukları olan çift, Müslüm A.'nın ilk evliliğinden olan çocukları nedeniyle sık sık tartışmaya başladı. İddiaya göre, Müslüm A.'nın ilk eşinden olan kızları Güler ile Selda, üvey annelerinin baskısı sonucu yakın akrabalarıyla hayatlarını birleştirip, evden ayrıldı. Aralarındaki anlaşmazlık süren çiftin tartışmaları sırasında eşi Emine A.'dan şiddet gören Müslüm A., 5 gün önceki tartışmanın ardından, Şanlıurfa’da oturan evli kızı Güler A.'nın yanında kalmaya başladı.

'BENİ BU KADINDAN KURTARIN'

Eşinden sürekli şiddet gördüğünü iddia eden Müslüm A., "Çocuklarımla hiç anlaşmıyor, onlara ve bana sürekli eziyet ediyor. Evde eline ne geçirirse bana fırlatıyor. Geçen ayki kavgada odunu atınca yüzümden yaralandım. Sürekli bana odun, bardak, şişe ile saldırıyor. Yemeklerime zehir bile atmayı denedi. Elbiselerimi ateşe atıp yakıyor. Belki buralarda bir erkeğin karısından dayak yemesi ayıp oluyor ama ben şiddet yanlısı birisi olmadığım için eşimin dayağına maruz kalıyorum. Korkudan evden kaçıp Şanlıurfa’da bulunan evli kızıma sığındım. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Allah rızası için beni bu kadından kurtarın. Ondan boşanmak istiyorum. Ama bir türlü boşanmayı kabul etmiyor” diye konuştu.

'KARDEŞLERİM DE ZARAR GÖRÜYOR'

Üvey annesinin baskısı nedeniyle erken yaşta amcasının oğluyla evlendiğini iddia eden 20 yaşındaki Güler A. ise evdeki kavgalarda babasının yanı sıra kardeşlerinin de zarar görmeye başladığını iddia ederek, "Geçtiğimiz aylarda üvey annemin kızgın yağlı tavayı bir kardeşime atması sonucu kardeşimin yüzünü yandı. Artık bu yaşadığımız çileye son verilmesini istiyorum" dedi.



AL(HK/CK)



A.: Ateş