Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Karayolları ekipleri, TEM yolundaki bakım ve onarım çalışmalarını yarın sona erdiriyor. 1 Ekim'den bu yana bakım ve onarım nedeniyle kapalı olan TEM yolunun İzmit- Gebze arası İstanbul istikametinde de çalışmalar yarın akşam bitmiş olacak. Bayram sonuna kadar da çalışma yapılmayacak. 

Öte yandan, bayramı İstanbul dışında geçirenlerin dönüşlerinde TEM'in İstanbul istikametine doğru özellikle Kocaeli geçişinde yaşanan sıkışıklığın önlenmesi amacıyla, ilk kez Ramazan Bayramı sonunda 'tek yön' uygulaması yapılmıştı. Kocaeli Valiliği'nin önerisini Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın kabul etmesiyle, bayram sonunda TEM'in Kocaeli Uzunçiftlik turnikelerinden itibaren her iki istikameti de İstanbul yönüne verilmişti. İstanbul yönünden Ankara yönüne gidenler ise D-100'e yönlendirilmişti. Bu yöntemle daha önceki bayram tatili bitiminde yaşanan sıkıntılar olmamıştı.

BAKANLIK BU KEZ KABUL ETMEDİ

Kocaeli Valiliği aynı uygulamayı bu bayram sonunda da yapmak istedi. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Valiliğin bu önerisini kabul etmedi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, bu bayram  öncesi ve sonrasında trafikte herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtirken, karayollarında tüm bakım ve onarım çalışmalarının da 19 Ekim Cuma gününe kadar tamamlamış olacağını ve baram bitimine kadar da hiç bir çalışma yapılmayacağını söyledi.



MB(MB/SS)