Türkiye Kulüplerarası Briç Şampiyonası Zonguldak'ta 32 takımın katılımıyla bugün başladı. Dedeman Oteli'nde 8 takımın 4 grupta mücadele edeceği müsabakalar 3 Eylül'de yapılacak final müsabakasıyla sona erecek. Finalde şampiyon olan takım ülkemizi Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda temsil edecek.

Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Seyhan Antalyalı, müsabakalar öncesi yaptığı konuşmasında, Türkiye Şampiyonası'na 8 ayrı bölgede 150'nin üzerinde takımla başlandığını belirterek, kalan son 32 takımın Zonguldak'ta şampiyon olabilmek için mücadele edeceğini söyledi. Zonguldak'ta lisanslı ve faal sporcu sayısının fazla olması nedeniyle böyle bir şampiyonanın Zonguldak'ta yapılmasına karar verdiklerini ifade eden Antalyalı, şöyle devam etti:

"Türkiye'de lisanslı sporcu sayımız 12 bin, faal sporcu sayımız ise 5 bin 500. Ayrıca Türkiye genelinde 480 kulübümüz var. İllerimizin çoğunda briç sporu var ama faal olarak 71 ilde bu spor yapılıyor. Hedefimiz Doğu Karadeniz'de briç sporunu yaymak. Burada şampiyon olan takım ülkemizi Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda temsil edecek. İrlanda'da yapılan Avrupa Briç Şampiyonası'nda Kadın Milli takımımız Avrupa üçüncüsü oldu. Bu briç tarihinde ilk kez oluyor. Erkeklerde maalesef başarılı olamadık ama genellikle hedefimiz Avrupa'da ilk 10. Avrupa'da ilk 10 demek zaten dünyada ilk 10 demek. Çünkü Avrupa'da briç çok ileri. Şampiyonaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum."



DS(DS/AK)