TÜRK KURYE DE KULLANDILAR


Ara yakalamaların ardından polisin yaptığı çalışmalar neticesinde, şebeke lideri Uzama Albanus O.’nun bir Türk vatandaşı M.E.C.’yi kurye olarak kullandığı belirlendi. Takip edilen M.E.C. geçtiğimiz hafta Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 962 gram uyuşturucu ile gözaltına alındı. Brezilya, Katar, Azerbaycan, Türkiye hattını kullanan M.E.C.’nin valizindeki uyuşturucuların bulunma anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde valize zulalanmış uyuşturucuların bulunma anları yer alıyor.


BREZİLYA’YA MAÇ İZLEMEYE GİTMİŞ


Türk kurye M.E.C..’nin Kuzey Kıbrıs’ta şebeke ele başıyla tanıştığı öğrenilirken, Brezilya’ya maç izlemeye gittiği ve paraya ihtiyacı olduğu için kuryelik yaptığı iddia edildi.


ELE BAŞLARINA OPERASYON YAPILDI


Türk kuryenin yakalanmasının ardından narkotik ekipleri, şebekenin ele başlarına yönelik operasyon hazırlığı yaptı. 18 Ekim’de gerçekleşen operasyonda, şebeke ele başı Uzama Albanus O. ve yardımcıları Nijerya uyruklu I.M.O., M.C.O., C.E.M., H.O.O. ve A.J.N. gözaltına alındı. Son yapılan operasyonla 1 yılda şebekenin 17 üyesi gözaltına alınmış oldu.


OPERASYON ANLARI KAMERALARA DA YANSIDI


Polisin yaptığı son operasyon filmleri aratmadı. Polis kameralarına yansıyan görüntülerde, Nijeryalı şebeke üyelerinin kapısının önünde bekleyen polislerin hazırlık yaptığı görülüyor. Bir anda içeriye giren ekipler, “yat yere" diye bağırarak şebeke üyelerini gözaltına alıyor. Polisin şebeke üyelerinin kaldığı başka bir adrese girme anları da yine kameralara yansıyan görüntüler arasında yer alıyor.


12 NİJERYALI 1 MACAR VE 1 TÜRK TUTUKLANDI


Bu arada şebekeye yönelik 1 yıl içerisinde yapılan ara operasyonlarla gözaltına alınan 17 kişiden Macaristan uyruklu bir kadın, Türkiye vatandaşı M.E.C. ve 12 Nijerya uyruklu şüpheli tutuklandı. 3 kişi ise serbest bırakıldı.