Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu mezuniyet töreni Balıkesir'in Pamukçu Beldesi'ndeki okulda gerçekleştirildi. Törene Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, 9. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tonbul, Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, daire müdürleri ve yeni mezun polislerin yakınları katıldı. Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. İbrahim Şenöz, açılış konuşmasında, "Elinde su kovası ile kurumuş çiçeklere su taşıyan bir bahçıvan gibi öğrencilerin beyinlerine bilgi, kalplerine sevgi, ruhlarına huzur taşıyan, öğrencileri, verimli ve kaliteli hizmet üretecek hale getiren öğretim görevlilerini kutluyorum" dedi.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'nun kurulduğu günden bu yana 13 Bin 632 kişiyi Emniyet teşkilatına kazandırdığını, bugün de 513 genci mezun ettiğini vurguladı. Arslan, "Vatandaşın, huzur ve güven içinde yaşaması için gereken güvenlik hizmetleri devletin en temel görevidir. Güvenliğin, huzurun olmadığı yerde, gelişimden, kalkınmadan ve insanca yaşamdan sözetmek mümkün değildir. Türk Polis Teşkilatı 167 yıllık tecrübesi, 200 bini aşan eğitilmiş insan gücü ve çağın gereklerine uygun teknik donanımı ile ülkemizde güvenlik hizmetlerini başarıyla yürüten kurumlarımızdan biridir. Kamu yönetimindeki yeni anlayış açık, şeffaf, hesap verebilir yönetimi ve demokratik hukuk devleti normlarına uyumu gerekli kılarken, güvenlik hizmetlerinde, önleyici tedbirlere ağırlık veren bir anlayış ortaya çıkmaktadır. Polis Okullarının, Polis Meslek Yüksek Okulları'na dönüştürülmesi ve üniversite mezunlarının polis meslek eğitim merkezlerine alınması ile üniversite mezunu polis memurlarının oranı yüzde 80'i aşmıştır. Polis teşkilatı bu sayede gelişmiş ülkelerdeki polis teşkilatları içinde kendisine yer edinmiştir" dedi.

DERECEYE GİRENLER DOĞU BÖLGELERİNİ İSTEDİ

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'nu birincilikle bitiren Oktay Çavdar'ın yaş kütüğüne plaket çaktıktan sonra diploması ve altın ödülünü Vali Arslan verdi. İlk 10'a giren öğrenciler diplomalarını protokol üyelerinin elinden aldı. Özel harekat polis memuru olan Merve Şen, Çiğdem Karabay, Hilal Sultan Karabağ, Dilay Yıldız, Tuba Aydoğan, Dönem birincisi Oktay Çavdar, ikinci Ali Menteşe üçüncü Halit Çelik ve diğer 7 kişi atamalarını doğu illerine istedi. Diploma töreninin ardından, özel harekat bölümü öğrencilerinin sunduğu gösteri büyük takdir aldı. Mezun öğrenciler, mezuniyet sevincini keplerini havaya atarak pekiştirdi.

HD(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)