İzmir’de basın mensuplarıyla biraraya gelen BP Gaz A.Ş. LPG Ülke Müdürü Kamuran Yazganoğlu, sektör ve firma ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İzmir Işıkkent’te de bir dolum tesislerinin olduğunu hatırlatan Yazganoğlu, Türkiye’de tüm operasyonlarda yaklaşık 7-8 milyar TL, gazda ise 1 milyar TL ciroları olduğu bilgisini verdi. Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’nın lider yönetici ortağı olduklarını hatırlatan Yazganoğlu, 2017’de faaliyete geçirilecek Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesinde de BP’nin aktif olarak yer alacağını dile getirdi.

BP’nin Türkiye’deki en büyük yabancı yatırımcılardan bir tanesi olduğunu söyleyen Yazganoğlu, “Otogazda Türkiye’deki en büyük 3 oyuncudan biriyiz. Akaryakıtta da büyümeyi arzu ediyoruz. Her yıl 40 civarı istasyon açmayı planlıyoruz. 2012 için de hedefimiz bu. 5-6 ayda 20’ye yakın istasyonu faaliyete geçirdik” dedi.

“EGE EN ÖNEMLİ PAZARLARIMIZDAN”

Bu yıl ayrı bir heyecan içinde olduklarını da belirten Yazganoğlu, “Türkiye’de 100’ncü yılımızı kutluyoruz. Şirket ilk kez bu coğrafyada 1912’de Anglo- Persian adında faaliyete başlamış. Biz yabancı sermayeli ama yerli bir şirket olarak çalışıyoruz. Bu sene bizim için çok heyecan verici. Sektörde 20, 30, 50’nci yılını kutlayan firmalar var ama 100’ncü yılı biz kutluyoruz ve daha yüzlerce sene Türkiye’de faaliyet göstermek istiyoruz” diye konuştu. Ege Bölgesi’nin de sahip olduğu araç sayısı ve nüfus gibi etkenler nedeniyle en önemli pazarlarından biri olduğunu vurgulayan Yazganoğlu, “Buraya daha çok yatırım yapmak istiyoruz. Fırsatımız ve imkanımız olursa hem sosyal sorumluluk olarak, hem iş anlamında büyümek istiyoruz. Şu anda bizim sponsorluklarımız ağırlıklı olarak olimpiyatlar ve paralimpik üzerine kurulu. Karşımıza fırsatlar çıkarsa çok memnun oluruz. Buna yoğunlaşan dernekler ile biraraya gelmekten mutluluk duyarız” dedi.

ENGELLİ SPORCULARA DESTEK

Kutlamalar çerçevesinde bir dizi sosyal sorumluluk projesini de hayata geçireceklerini kaydeden Yazganoğlu, BP’nin küresel sponsoru olduğu Londra’da başlayacak olan 2012 Olimpiyatları ve engelliler için yürütülen Paralimpik Olimpiyatları’nda BP Türkiye olarak da destek vereceklerini ifade etti. Sponsorluk kapsamında sadece Paralimpik Olimpiyatlar için 5 yılda 5 milyon dolarlık destek sağlayacaklarını aktaran Yazganoğlu, özellikle engellilere yönelik projeyi çok önemsediklerini, 5’i paralimpik olimpiyatlara katılacak olan 13 sporcunun da arkasında olduklarını duyurdu.



BT(İÖ/ESM)