Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur sel felaketine dönüştü. Mehmet Şükrü Aslan’a ait otomobil sel sularının ortasında kaldı. Minibüs içerisinde bulunan 2 kişi kaybolurken, 62 yaşındaki Meliha Aslan'ın cesedine ulaşıldı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’te Bozova Devlet Hastanesi’ne giderek hayatını kaybeden Aslan’ın ailesine baş sağlığı diledi.

Bozova’da akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız sağanak halinde yağan yağmur ilçede sel felaketinin yaşanmasına neden oldu. Aşırı yağış nedeniyle ilçeyi köylere bağlayan yollar kapandı. Sağanak yağışın sele dönüştüğü ilçede mahsur kalan vatandaşlar traktörler ile taşındı. Sinekli köyü mevkiinde otomobili ile evine gitmek isteyen Mehmet Şükrü Aslan ve eşi Meliha Aslan ve ismi öğrenilemeyen bir kişi sel sularının arasında kaldı. Sel sularının yükselmesiyle içerisi su dolan otomobilden çıkmaya çalışan Meliha Aslan ve ismi öğrenilemeyen kişi sel sularına kapıldı. Meliha Aslan’ın cesedine 1 saat sonra ulaşıldı. Sel felaketinin yaşanmasının ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Bozova Devlet Hastanesi’ne giderek sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Meliha Aslan’ın ailesi ile görüştü.

Sel sularına kapılarak ölen Meliha Aslan’ın eşi Mehmet Şükrü Aslan, olayı Vali Güvenç’ e anlattı. Aslan, "Bayram ziyaretinin ardından eve doğru giderken, yolda iki akrabamızı mağdur olmasın diye aldık. Yağmur başlayınca herkes aracıyla gitmeye devam etti. Bende yolda ilerlemeye devam ettim. Sel suları yükselince arabam stop etti. Eşim ve akrabamız arabadan inerek, arabayı itmek istedi. Bir anda sel sularına kapıldığını gördüm ve müdahale edemeden gözden kayboldular” dedi.

VALİ GÜVENÇ: 1 KİŞİ ÖLDÜ, 1 KAYIP KİŞİ VAR

Yağışın sel felaketine dönüştüğü ilçede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, sel sularına 2 kişinin kapıldığını, 1 kişinin cesedine ulaşıldığını belirterek, "2 vatandaşımız sel sularına kapıldı. Bir vatandaşımızın cesedine ulaşıldı. Cenazesi şuanda morgda. Kaybolan diğer kişiyi arama çalışması sabah devam edecek. Ama şu saat itibari ile risk altında olan sel sularında mahsur kalan vatandaşımız yok. Tahribat ve zarar var. Onların da hasar tespitleri yapılacak. Başbakanlık Acil Afet biriminden de yardım istedik. Maalesef 2 gündür Şanlıurfa’nın her tarafında beklenmedik yağışlar oldu. Akçakale ve Harran’da da sel felaketi yaşandı. Harran’da da bir vatandaşımız sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Burada da 2 vatandaşımızı kaybetmişiz gibi görünüyor” dedi.

 

(HK/RT)