Bekir Bozdağ, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlediği 'Yeni Teşvik Yasası ve Devlet Yardımları' konulu bilgilendirme toplantısına katılmak için memleketi Yozgat’a geldi. Bozdağ, toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bozdağ, bir gazetecinin tutuklu vekillerle ilgili sorusuna, “Tutuklu vekiller konusundaki yaşanan problem, muhalefetin Türkiye’ye hediye ettiği bir eserdir. Bundan dolayı AK Parti'yi suçlamak fevkalade yanlıştır. Tabi şu anda ortaya çıkan son durumla alakalı AK Parti bir değerlendirme yapmadı. Yetkili organlarda bir değerlendirme yapıtlıktan sonra bir açıklama yapılacaktır” dedi.

CUMHURBAŞKANI 7 YIL GÖREV YAPMAK İÇİN SEÇİLDİ

Cumhurbaşkanlığı süresiyle ilgili anayasal düzenlemenin gayet açık olduğunu ifade eden  Bozdağ, “Anayasaya göre cumhurbaşkanımız 7 yıl süreyle görev yapmak için seçilmiştir. Seçildiği hukuka görev süresi tabidir. Yapılan yasal düzenleme de anayasada yapılan değişiklikle uyumludur. Anayasa Mahkemesi'nin ne karar vereceğini hep beraber göreceğiz. Yapılan yasal düzenlemede anayasaya aykırı bir yön bulunmadığını biz her defasında ifade ettik” diye konuştu.

DOĞAN'IN AİHM BAŞVURUSU

Balyoz davasının tutuklu sanığı 1'inci Ordu eski komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurusunun ara kararına ilişkin açıklamada da bulunan Bozdağ, “ Gazetelerde haberler var ama mahkemenin kararının detaylarını öğrenme imkanım olmadı. Daha önce de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başka konularla da mahkeme açılmıştı. Mahkeme açılan davayı reddetmişti. Bu davayla da ilgili bir ret kararı olduğuna ilişkin haberler var, detaylarını inceledikten sonra daha geniş kapsamlı açıklama yaparız” dedi.

Bozdağ, daha sonra yeni teşvik yasasıyla ilgili olarak Yozgat Kültür Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.