Memleketi Yozgat’ta, '13'üncü Uluslararası Sürmeli Şenlikleri’nin açılış programına katılan Bozdağ, program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tutuklu milletvekillerin tahliye olup- olmamasıyla ilgili soruyu yanıtlayan  Bozdağ, "Bizim usulümüzde de tutuklama ve tahliye nedenleri veya kararları tamamıyla mahkemelerin takdiriyle ilgili bir konudur" dedi.

Bozdağ, yeni düzenlemeden Ergenekon sanıklarının yararlanıp- yararlanamayacağına ilişkin soru üzerine, "Karar verme mahkemelere ait takdir konusudur. Yeni ve eski düzenlemelerin tamamı takdiri düzenlemelerdir. Zorunlu emir niteliğinde bir düzenleme yoktur" yanıtını verdi.

ALMANYA'DAKİ SÜNNET YASAĞI

Almanya'da bir eyalet mahkemesinin sünneti yasaklar niteliğindeki aldığı kararın insan haklarına ve din hürriyetine aykırı olduğunu anlatan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

"Köln Eyalet Temyiz Mahkemesi'nin verdiği karar Müslüman ve Yahudiler'in yüz yıllardır uyguladıkları dini bir gerekliliğe, dini bir hürriyete, inanca müdahale niteliğindedir. İnsan haklarına, laiklik ilkesine de aykırıdır, Almanya’nın kendi iç mevzuatına da aykırıdır. Bu hukuk ve adaletin gereği bir karar değildir. Bunu hep ifade ettik, kimi radikal veya Neonazi gruplarının düşüncelerini Alman eyalet mahkemesini nasıl etkilediğini gösteren somut bir örnektir. Bu karar Alman hukukuna da, AB hukukuna da insan hakları ilişkin AB sözleşmesine de aykırı bir karardır. Umarım Alman Hükümeti, yasama organı hukukun dışında alınan bu tür kararların bir daha alınmaması için gerekli yasal düzenlemeleri yaparlar."

ÜNİVERSİTELERE CAMİİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in "Hiçbir üniversiteler mabetsiz olmamalı" sözleriyle ilgili yöneltilen soruya, "Şu anda Türkiye’de üniversitelerin büyük bir kısmında camiler var, olmayanlara da yapılıyor. Camilerin üniversitelerimizde okuyan öğrencilerin veya akademisyen kadro veya diğer personelin ibadet ihtiyacını karşılamak zaten vazifemizdir ve bunu üniversite yönetimlerinin de dikkate alması da doğru olandır. Şuanda benim gördüğüm kadarıyla bazı üniversitelerimiz bu ihtiyacı karşılamış durumda bazıları da karşılamak için adım atıyorlar. Üniversitelere cami yapılması doğru bir adımdır" yanıtını verdi.