Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Teşkilatının İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda katıldığı  İl Danışma Meclisi toplantısında hükümetinin yaptığı çalışmaları anlattı. Bozdağ, iktidarları döneminde dünyanın her tarafına bakan ve her tarafını kucaklayan, yapılması gereken vazifeleri layıkıyla yapan anlayış içerisinde olduklarını, olmaya devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı (TİKA) 92’de kurulmuştur sadece Orta Asya’ya bakan bir görev alanı var ama bizim hinterlandımız çok geniş oralara yeterince bakamıyoruz. Biz iktidar olduktan sonra yeni bir durumla bu alanı genişlettik. Ama daha sonra 2011 yılında çıkardığımız kanun hükmünde kararname ile bugün 5 kıtada yüzden fazla ülkede Türkiye’nin, Türk milletinin kalkınma yardımlarını oralara ulaştıran bir teşkilata dönüştürdük. Büyük Türkiye ise, o zaman onun kalkınma yardımları da büyük olacak. Orhun abidelerinden tutun, Kosova Prizren’deki Sinan Paşa Camii'ne varıncaya kadar her yerde ecdadımıza ait her şeye sahip çıkıp, onların gereğini yaptık. Orhan abidelerinin yolunu, oraların tamiratını biz yaptık, gidenlerin rahatlıkla görebilecekleri ve iftiharla izleyebileceği mekanlar haline biz getirdik. Başkaları nutuklarını söylediler ama hizmetkarlığını biz yaptık."

Türkiye’nin 2011 yılında gerçekleştirdiği kalkınma yardımlarının, resmi ve gayriresmi yardımlar dahil yaklaşık 2.5 milyar dolar olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şöyle devam etti:

"Vaktiyle IMF’den para almak için bütün imkanlarını IMF’ye rehneden bir Türkiye’den 70 cent'e muhtaç bir Türkiye’den bugün dünyanın her yerinde yol, okul, hastane, cami, su ve pek çok altyapı üst yapı hizmeti yapan ve 2.5 milyar dolar civarında kalkınma yardımı yapan bir Türkiye geldik. İşte milliyetçilik, büyük Türkiye bu. Şimdi IMF ile görüşme yapıyor hükümetimiz. IMF'ye 5 milyar dolar borç kredi vereceğiz de onun şartlarını görüşüyoruz. Aynı Türkiye 2001’de IMF’nin dayatmalarını görüşüyordu, şimdi Türkiye’nin vereceği kredinin şartlarını görüşüyor. Mısır’a 2 milyar dolar kredi açtık, 500 milyon dolarını verdik, 500 milyon dolarını da Ocak’ta vereceğiz. Diğerlerini de anlaşma çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Bunlar kalkınma yardımlarına da dahil değil. Çünkü bunlar karşılıksız değil, benim söylediğim 2,5 milyar dolar karşılıksız olarak verildi."

TÜRKİYE, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELER YASASIYLA DAHA İLERİYE GİDECEK

Büyükşehir Belediye Yasası hakkında bilgi veren ve muhalefete yüklenen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, daha önce İstanbul, Kocaeli’nin il sınırlarını Büyükşehir Belediyesi'ne dahil ettiğini, Ankara ve diğer büyükşehirlerinin sınırlarını bir cetvelle normal sınırların dışına taşıdıklarını anlattı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şöyle dedi:

"Biz bir adım atarken bunun arazide ölçümünü, biçimini yapıp bunun faydasını, zararını değerlendirip ondan sonra bunun adımlarını atıyoruz ve şimdi baktık ki İstanbul’da çok başarılı, Kocaeli’de çok başarılı öyleyse biz Türkiye’nin başka illerine de bunu taşıyalım, bu başarıyı oralarda da gösterelim' istedik. Her yer Büyükşehir anlayışıyla olsun. Artık Büyükşehir olan yerlerde bütün yerleşim yerlerindeki anlayışlar mantıklar şehircilik anlayışıyla yapılacak. Köylerimizin hak- hukukları da korunmaktadır. Orman köyleri, diğer köylerimizin ve kapanan belde belediyelerimizin haklarını hukuklarını koruyan ve onlardan eski düzende olduğu gibi istifade etmesini sağlayan, bunlar satıldığı veya başka suretle değerlendirildiği zaman öncelikle oranın hizmetine tahsisini sağlayan kanunlar hükümler koyduk. Ama buna rağmen gidip milleti kandırmaya çalışıyorlar. Kanunda ‘A’ yazıyor bunlar gidip ‘B’ diye konuşuyorlar. Tıpkı '12 Eylül’de Kenan Evren’i yargılayamazlar' diye millete yalan söyledikleri gibi. Bu konuda da aynı şeyi yapıyorlar. Biz doğru olanı yaptık. Milletimizin hayrına, yararına olanını yaptık. Seçim var, milletimizin kahir ekseriyeti Büyükşehirlerde yaşıyorlar. Biz, bunun bir faturası varsa onu göze alarak yaptık. Eğer kaybedecekse AK Parti kaybedecek. Bu muhalefet niye telaş ediyor anlamıyorum. Niye telaş ediyorsun sen. Madem yanlış yaptıysak millet bedelini ödetir. Doğru yaptıysak o zaman çık doğrusunu anlat. Türk milletinin vicdan terazisinin bu güne kadar yanlış yaptığına hiç şahit olmadım. Bu milletin vicdan terazisinin ayarları sağlamdır, tartısı da her zaman doğrudur. Bu millet yalancıyı da, doğru olanı da, iftira edeni de, dürüst olanı  birbirinden ayırır."



HG(AY/İD)