Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Burdur'un Bucak İlçesi'nde Belediye Başkanı AK Partili Ramazan Ayaz'ı ziyaret etti. Ziyarette Kilis'e atanan Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Bekir Bozdağ'a Burdur'la ilgili bilgi verdi. Bozdağ, MİT'in kendisini ve ailesini takibe aldığına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda CHP'nin verdiği soru önergesine hükümetin yanıt vermediği iddiasıyla ilgili bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"CHP'nin bu konuda iki ayrı soru önergesi var. İki soru önergesi de henüz hükümete intikal etmemiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndedir. Bize intikal etmeyen soru önergesine bizim nasıl cevap vermemiz beklenir, onu anlamak mümkün değil. Bir defa Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu bilgisi yanlış. Hükümete şu ana kadar ulaşmış bir soru yok. Soru önergeleri Meclis Başkanı'na verilmiş ama hükümete intikal etmedi. İntikal edince elbette bu sorulara cevap vereceğiz. Bu bir iftiradır. Gerçek dışı bir yaklaşımdır."

YANINDAKİ ADAMLARA DİKKAT ETSİN

Bekir Bozdağ, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na, özel ortamlarda konuştuklarının gazetelere ya da başka yerlere yansımasından dolayı MİT'in takibi kanaatine varıyorsa, yanındaki adamlarına dikkat etmesini önerdi. Bozdağ, "Konuştuğu ve istişare ettiği kişilerden dışarıya sızmadığı ne malum? Herkes biliyor ki CHP'nin Parti Meclisi'nde, başka yerde yapılan konuşmalar ertesi gün gazetelerde çarşaf çarşaf yazılıyor. Başka yerlerde yapılanlar da yazılıyor" dedi.

Gazetecilerin, konuşulanları kimden aldıklarını bildiğine işaret eden Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu haberleri kimlerin verdiğini, verenler de biliyor. Sayın Kılıçdaroğlu'na, kendi konuşmaları ve kendileriyle ilgili bir haber çıktığı zaman, başkalarını suçlayacağına önce sağına soluna bakmasını öneririm, acaba sağından solundan, önünde arkasında olanlardan birisi bunu basınla paylaşmış olabilir mi, bunu basına iletmiş olabilir mi bunu değerlendirmesinde fayda görüyorum."

CHP KENDİ KENDİNİ DİNLİYOR

CHP'de böyle bir hastalık bulunduğunu dile getiren Bekir Bozdağ, daha önce partinin genel sekteri iken Önder Sav'ın bir gazeteciyle konuşurken elini telefonun yanlış düğmesine basması sonucu bir kasetin ortaya çıktığını anımsatarak, o zaman da MİT'i, Hükümeti ve Başbakan'ı suçladıklarını kaydetti. Bozdağ, "CHP kendi kendini dinliyor veya kendi içindeki haberleri birileri başkalarıyla paylaşıyor, sonra da bunu başkaları yaptı diye suçluyor. Bu konuda sabıkaları çok" dedi.

TBMM'NİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANMASI ÇAĞRISI

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, terör saldırılarının artması üzerine, TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılması taleplerine ilişkin soruyu da yanıtladı. Terör konusunun siyasi istismar yapılabilecek bir konu olmadığının altını çizen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Eğer CHP'nin söyleyeceği bir şey varsa buyursun söylesin. Türkiye'de olağanüstü bir durum yok. Türkiye terörle mücadelesini her halükarda başarıyla yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bu çağrısıyla sanki Türkiye'de olağanüstü bir takım şeyler varmış gibi, hadiseyi büyütüp abartarak bir noktada PKK terör örgütünün propagandasının yapılmasına, işin Meclis'te nutuk yarışlarına dönüştürülmesine götüren bir yaklaşım ortaya koyuyor. Biz yine de kendilerinden çözüm önerileri bekliyoruz."