Erciyes Dağı'ndaki Mirada Del Lago Otel’de Anadolu Kalkınma Ajansı Bölge Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Gazetecilerin Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekelere ilişkin 'Utanç verici' değerlendirmesini hatırlatması üzerine Bozdağ, şöyle konuştu:

"Prensip olarak milletvekillerimizin konuşmalarıyla ilgili fezleke hazırlanmasının doğru olmadığını her zaman ifade ettik. Ancak, milletvekillerinin de konuşmalarını yaparken eleştiri sınırları içinde yapmaya herkesten daha fazla özen göstermeleri gerekir. TBMM’ye gönderilen fezlekelerin çoğu hakaret ve iftira üzerine. Bu TBMM adına da iyi bir iyi bir görüntü değil. Fezlekelerin büyük bölümünün de CHP milletvekillerine ait olduğunu görüyoruz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili fezleke de zannedersem 14’ie çıktı. Bunlardan 9’u hakaret ve iftiralarla ilgili düzenlenmiş fezlekeler. Son fezlekeyle 10 oldu. CHP Genel Başkanı hakkında ya basın yoluyla hakaret ya kamu görevlisine hakaret gibi suçları var. Türkiye’deki ana muhalefet adına son derece üzüntü verici bir tablodur, bir genel Başkan hakkında 14 fezleke olması. Bunların çoğunun hakaret ve iftira konulu olması hoş bir şey değil. Kılıçdaroğlu'nun oturup düşünmesi lazım. 'Ben nasıl konuşuyorum?' diye. 'Benim konuşmalarım niye böyle oluyor?' diye düşünmesi lazım. Cidden kötü ve üzücü bir durum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun oturup düşünmesi lazım. Kendi düşüncelerini eleştiri sınırları içinde yapmaya, iftira ve hakarette bulunmamaya özen göstermelidir. Bu iftiralardan biri de biliyorsunuz Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında yapılmıştır. Onunla ilgili dava açılmazsa, öyle olmazsa, böyle olmazsa özür diyeceğini söylemişti. Bunun en büyük iftira olduğu daha sonra ortaya çıktı. Ama Sayın Kılıçdaroğlu çıkıp kimseden özür dilemedi. Onun aksine başkalarını suçlamaya yine devam etti. Siyasiler fikirlerini söylemeli. Küfür, hakaret ve iftira acz içinde olanların başvurdukları yöntemdir. "

Bozdak bir kişinin konuşmalarında sürekli hakaret ve iftira ön plana çıkıyorsa onun ciddi acz içinde, plan ve projesinin olmadığını gösterdiğini savunurken, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu ortaya koyduğu planlarla, projelerle Türkiye’nin gündemine gelmelidir. Böyle dursa Türkiye’de kazanır. Fezlekeler her dönem var. Ama, fezleke üzerinden siyaset yapma daha önce hiç olmamıştı. Fezleke üzerinden siyaset yapan ne CHP Genel Başkanı ne başka bir partiden olmadı. Biliyorsunuz bütün milletvekillerini de alıp meclis bahçesinde yürüdüler. İlk kez böyle bir şey oluyormuş gibi. Bunun üzerinden başka bir siyaset bina etmek istediler. Kılıçdaroğlu hakaret ve iftira yerine çalışmalarını gerçek eleştiriler üzerine bina etmeli. Öyle olursa CHP kazanır, Muhalefetin güçlü olması bizim işimize de yarar. Bizim de bu eleştiriden daha fazla yararlanmamızı sağlar. Ama hakaret ve iftira üzerine siyaset olmaz. Zaten biz de yararlanamayız."



DÖ,VD(OE/İD)